Cod galben de ger și intensificări ale vântului. Vremea se răcește considerabil în România

Cod galben de ger și intensificări ale vântului. Vremea se răcește considerabil în România
Cod galben de ger și vijelie, valabile pentru zonele montane din România / Foto: Pixabay.com

Meteorologii ANM au emis un cod galben de ger și vijelie în România. Cele mai afectate sunt regiunile montane, acolo unde este valabilă avertizarea de intensificări ale vântului și ger.

Codul galben de cer și vânt este valabil din data de 23 septembrie ora 10:00, până în data de 24 septembrie ora 23:00. Zonele afectate sunt regiunile montane.

Cod galben de ger și vijelie

La munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55…60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri (23/24 septembrie), la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h.

Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala, joi (23 septembrie) și în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar vineri (24 septembrie) în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50…60 km/h.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

cod galben de ger si vijelie
Avertizare de cod galben de ger și vijelie, valabilă până vineri seara / Foto: ANM

Prognoza meteo pentru București

În cursul zilei de joi, vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări, mai ales pe parcursul zilei, când vor fi posibile, cu totul trecător, ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 5…7 grade, mai scăzută în zona periferică.

Vineri, valorile termice vor fi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent, însă dimineața va fi încă răcoare. Cerul va fi variabil cu unele înnorări, iar vântul va avea temporar intensificări, cu rafale de cel mult 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade.