Cod galben de ploi torențiale și vijelii în aproape jumătate de țară, până marți seară: Care sunt zonele vizate (FOTO)

Cod galben de ploi torențiale și vijelii în aproape jumătate de țară, până marți seară: Care sunt zonele vizate (FOTO)
Foto: pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, valabilă marți, între orele 11 și 21. Vizate sunt 23 de județe din nordul, centrul și sudul țării.

Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în 23 de județe

Astfel,în intervalul menționat, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

De asemenea, manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

Foto:meteoromania.ro

Informare meteo de vreme rea până joi seara

Totodată, până vineri, 11 iunie, la ora 23.00, este în vigoare o informare meteo de vreme rea pentru toată țara.

Meteorologiii anunță averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină, mai ales în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.