EXCLUSIV // Temperaturi anormale pentru luna septembrie. Roxana Bojariu, climatolog ANM: „Este o problemă care devine din ce în ce mai frecventă”

EXCLUSIV // Temperaturi anormale pentru luna septembrie. Roxana Bojariu, climatolog ANM: „Este o problemă care devine din ce în ce mai frecventă
Foto: Pixabay.com

Perspectivele pentru luna septembrie în ceea ce privește condițiile meteo nu sunt îmbucurătoare. Specialiștii estimează că în România, în prima lună de toamnă va fi mai cald decât în mod normal.

Vortexul polar anunță deja temperaturi mai mari decât cele normale. Cei de la „Climatologie și prognoze globale” menționează faptul că septembrie 2020 va avea foarte puține influențe din partea emisferei polare. Roxana Bojariu, climatolog ANM, a oferit mai multe detalii pe marginea acestui subiect, pentru B1.ro.

„Nu se pot facedetalieri foarte mari atunci când se estimează cu anticipație o perioadă mai mare de două săptămâni, dar luna septembrie se anunțămai caldă decât în mod obișnuit. „, a declarat specialistul pentru B1.ro.

Roxana Bojariu, climatolog ANM: „Este o problemă care devine din ce în ce mai frecventă”

Anomaliile vor continua și în următorii ani, menționează Roxana Bojariu.

„Este o problemă care devine din ce în ce mai frecventă, dar asta nu înseamnă că septembrie anul viitor va fi neapărat mai caldă decât intervalul de referință. Probabilitatea să avem în următorii 30 de ani să zicem, un număr de luni septembrie cu anomalii peste intervalul de referință este din ce în ce mai mare, din cauza încălzirii globale”, a mai precizat expertul ANM pentru B1.ro.