Meteorologii anunță ninsori și viscol la munte. În București vremea se schimbă radical

Meteorologii anunță ninsori și viscol la munte. În București vremea se schimbă radical

Administrația Națională de Meteorologie a emis o infromare de ninsori, viscol, dar și condiții de vreme severă pentru mai multe regiuni ale țării, valabilă de mâine, 30 octombrie ora 02.00, până sâmbătă, 31 octombrie, ora 20.00.

În acest interval vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși temporar 90 km/h. La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări și în celelalte regiuni, dar mai ales în sudul și vestul Olteniei, unde se vor atinge viteze de 50…60 km/h.

Vreme rece la București

În acest interval, vremea se va răcit simțitor și în Capitală. Vremea se va răci, astfel că temperatura maximă a zilei de vineri (30 octombrie) se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar minima va fi de 5…7 grade. Maxima termică a zilei de sâmbătă (31 octombrie) va fi de 11…12 grade, caracterizând o vreme rece pentru sfârșitul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări și vor fi intervale în care va ploua în general slab, iar mai ales în cursul zilei de sâmbătă, vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 35…45 km/h.