Prognoza meteo. Atenționare nowcasting de cod galben de ceață în mai multe regiuni ale țării

Prognoza meteo. Atenționare nowcasting de cod galben de ceață în mai multe regiuni ale țării

Meteorologii Adniminstrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, miercuri, atenționări nowcasting de cod galben de ceață în mai multe regiuni ale țării, valabile până la 9:30.

Astfel, în județul Olt, respectiv în localitățile Corabia, Izbiceni, Ianca, Tia Mare, Vădăstrița, Grojdibodu, Vișina, Giuvărăști, Orlea, Gârcov, Ștefan cel Mare, Gura Padinii, în județul Dolj, respectiv Calafat, Dăbuleni, Poiana Mare, Sadova, Călărași, Ciupercenii Noi, Cetate, Ostroveni, Desa, Bistreț, Gighera, Rast, Bechet, Gângiova, Piscu Vechi, Ghidici, Negoi, Măceșu de Jos, Cârna, și în localitatea Salcia din Mehedinți, este așteptată ceaţă ce deterrmină scăderea vizibilităţii local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Totodată, ceață care va determina scăderea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m, este așteptată și în localitățile Alexandria, Turnu Magurele, Islaz, Poroschia, Piatra, Furculești, Suhaia, Seaca, Lisa, Traian, Viișoara, Fântânele, Crângu, Ciuperceni, din Teleorman.

Județul Botoșani, cu localitățile Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Rădăuți-Prut, Păltiniș, Mileanca, Darabani, Viișoara, Concești, și județul Suceava, cu localitățile Vatra Dornei, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Dorna-Arini, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampei, Coșna, Ciocănești, sunt și ele vizate de ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Cum va fi vremea azi, 7 octombrie 2020

Amintim că, pentru ziua de miercuri meteorologii anunță vreme instabilă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi ușor mai ridicate, față de normalul perioadei, însă există și două avertizări de tip cod galben în mai multe reginui din țară.

Meteorologii anunță manifestări de instabilitate atmosferică, în special la munte și în vestul teritoriului. În cursul nopții se vor înregistra averse sub formă de ploaie. Vântul va conitnua să bată tare la munte, iar local se vor semnala intensificări accentuate.

Maximele zilei se vor încadra între 20 și 27 grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî până la 7 și 17 grade.

Cum va fi vremea în săptămâna 5 – 11 octombrie 2020

Vremea instabilă în cea mai mare parte a României. Valorile din termometre variază de la maxime termice aproape de cele resimțite vara, în timpul zilei, până la temperaturi de iarnă resimțite în timpul nopții. În săptămâna ce urmează revin ploile în țara noastră, iar toamna și-ar putea intra cu adevărat în drepturi.

”De miercuri până spre finalul intervalului valorile termice vor continua să scadă, în toate zonele țării, dar nu vor coborî sub cele specifice acestei perioade. Temperaturile minime în cursul nopților vor fi și ele destul de ridicate.

Vor fi cuprinse în general între 10 și 18 grade, cu valori mai ridicate în zona litoralului, dar și mai scăzute în drepresiuni.

Ploile își vor face apariția în prima parte a intervalului, în vestul, nordul și centrul, iar de marți spre miercuri ele se vor extinde pe întreg teritoriul. Vor fi și manifestări de instabilitate, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului”, a declarat meteorologul de serviciu Oana Paduraru, de la ANM.

Ultima oră
20:06 - La ce oră se joacă și cine transmite la TV meciul Simona Halep – Alize Cornet din optimile de finală de la Australian Open 2022
19:45 - Germania îndeamnă la „prudență” în analizarea sancțiunilor pentru Rusia. Olaf Scholz: Trebuie să fim capabili să acționăm în caz de urgență
19:17 - Alexandru Rafila, întrebat dacă are „curaj” să își vaccineze copilul: Știe discuțiile legate de utilitatea vaccinării. E pregătit și chiar mă întreabă când îl vaccinez
19:00 - Alexandru Rafila: Probabil că săptămâna viitoare vom ajunge la 25.000 sau 28.000 de cazuri pe zi / Este aproape imposibil să nu te infectezi cu tulpina Omicron
18:43 - O fată de 13 ani a fost rănită de un recipient cu lichid inflamabil aprins, în județul Argeș. Recipientul ar fi fost aruncat dintr-o mașină
18:26 - SUA, pregătită să contracareze agresiunea rusă în orice scenariu. Antony Blinken: Alegerea este a lui Vladimir Putin. Diplomația, singura modalitate responsabilă pentru soluționarea crizei
18:02 - 11.743 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Doar 1.312 au venit pentru prima doză
17:48 - Incendiu violent în Covasna: 5 case au ars complet și alte 3 au rămas fără acoperiș. Au fost evacuate 19 persoane, printre care și doi copii
17:31 - Violențe la protestul anti-restricții de la Bruxelles. Forțele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene (VIDEO)
17:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Paradoxul nefericirii profunde a omului care are tot ce-i trebuie (VIDEO)