Prognoză meteo. Atenționare nowcasting de cod galben de ploi în 11 județe

Prognoză meteo. Atenționare nowcasting de cod galben de ploi în 11 județe

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis o atenționare nowcasting de cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru 11 județe și Capitala, dar și una de cod portocaliu de ploi abundente pentru alte 3 județe.

Astfel, până sâmbătă, 10 octombrie, ora 3:00, România este vizată de un cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabil în județele Bacău, Vrancea, Covasna, Braşov, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Dâmboviţa, Argeş şi Giurgiu, dar și în București.

În intervalul 9 octombrie, ora 3:00, și 10 octombrie, ora 3:00, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei și local în Carpații Orientali și Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Totodată, vineri, până la ora 21:00, va fi cod portocaliu în județele Ialomița, Călărași, Constanța, unde va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

Prognoza meteo, azi, 8 octombrie 2020

Meteorologii anunță temperaturi mai scăzute față de începutul săptămânii. Valorile maxime vor fi însă mai ridicate față de normalul perioadei. În regiunea de sud și sud vest și centru este valabilă o avertizare de tip cod galben, pentru însemnate cantitiv, până la orele 10.00.

În cursul zilei de astăzi vremea va deveni răcoroasă în regiunile de vest și sud-vest, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate față de cele normale pentru această dată. Cerul va avea înnorări, iar ziua va ploua în cea mai mare parte a țării. Noaptea, în regiunile estice se vor înregistra averse însoțite de descărcări electrice. Local averse însoțite de descărcări electrice se vor semnala și în regiunile sudice și sud estice.

Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, dar local și temporar și restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 22 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade Celsius.

În Capitală se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice. Vremea se va răci simțitor în cursul acestei zile. Maximele termice de la București vor fi cuprinse astăzi în intervalul 20 – 21 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între 16 și 17 grade Celsius.

Prognoza meteo octombrie 2020

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. În România vremea se anunță caldă, în cea mai mare parte a țării, însă local se vor semnala averse și ploi. În ultima parte a lunii octombrie cerul va fi variabil în cea mai mare parte a teritoriului, iar vântul va sufla slab până la moderat.

În săptămâna 12 – 19 octombrie temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cele normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)