Prognoza meteo, azi, 02 octombrie 2020. Valorile termice vor fi în creştere

Prognoza meteo, azi, 02 octombrie 2020. Valorile termice vor fi în creştere
Sursa Foto: Free-Photos/ Pixabay

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 02 octombrie 2020. Potrivit acestora, astăzi, valorile termice, cu precadere cele diurne, vor fi în creştere. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade Celsius.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 02 octombrie 2020

Mai exact, vineri, 02 octombrie 2020, spre deosebire de ziua anterioară, valorile termice, cu precadere cele diurne, vor fi în creştere în cea mai mare parte a ţarii, chiar semnificativă în jumătatea sud-vestică. Cerul va fi variabil, cu înnorari temporare în nord-vestul şi parţial în centrul teritoriului, precum şi la munte, unde local se vor semnala ploi slabe.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane, iar la viteze mai mici şi pe arii restrânse şi în regiunile intracarpatice şi pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade Celsius.

Amintim că meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. În România vremea se anunță caldă, în cea mai mare parte a teritoriului, însă local se vor semnala averse și ploi.

În prima parte a intervalului valorile termice vor fi ușor mai ridicate față de maximele obișnuite pentru această perioadă a anului. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării. Excepție va face extremitatea de sud a țării, unde cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare.

Ulterior, în săptămâna 5 – 12 octombrie, vremea continuă să fie caldă, iar valorile maxime ale aerului se vor păstra ușor peste limita obișnuită pentru mijlocul sezonului de toamnă. Cantitățile de precipitații înregistrate vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și la munte. În regiunile din sudul extrem al teritoriului, acestea vor fi însă scăzute, iar regimul pluviometric va fi apropiat de cele normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, valorile termice diurne vor creşte faţă de intervalul anterior, astfel încât temperatura maximă va fi în jur de 25 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 9 – 12 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

În majoritatea stațiunilor montane va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane.

Cel mai cald va fi în Bușteni, unde se vor înregistra 15 grade Celsius. La Borșa se vor înregistra 12 grade Celsius, 11 grade Celsius vor fi în Sinaia, Azuga și Vatra Dornei, 10 grade Celsius la Predeal, 9 grade Celsius în Poiana Brașov și 8 grade la Păltiniș.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, vineri, 2 octombrie 2020, cerul va fi senin. Temperatura maximă va fi de 24 de grade Celsius.

Ultima oră
08:22 - A patra zi de grevă a Societății de Transport București. O parte dintre tramvaie și troleibuze au reluat activitatea
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință