Prognoza meteo, azi, 05 aprilie 2021. Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit

Prognoza meteo, azi, 05 aprilie 2021. Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru luni, 05 aprilie 2021. Potrivit acestora, vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 05 aprilie 2021

Mai exact, astăzi, la fel ca și în ziua anterioară,vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în centrul, estul şi sudul ţării, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar în a doua parte a nopţii în vest şi nord-vest. În Carpaţii Orientali şi Meridionali, mai ales la începutul zilei, pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 15 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 5 grade.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări în prima parte a zilei, când trecator vor fi condiţii de ploaie slabă, apoi se va însenina. Vântul va sufla în general moderat, ziua şi slab, noaptea.

Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, mai scăzută în zona periurbană până în jurul a 0 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor, dar va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în Carpaţii Orientali şi Meridionali, unde pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, astăzi, este așteptată ploaie seara și în timpul nopții. Temperatura maximă va fi de 12 grade Celsius, iar cea minimă de 6 grade Celsius.