Prognoza meteo, azi, 11 februarie 2021. Vremea va intra într-un proces de răcire accentuată

Prognoza meteo, azi, 11 februarie 2021. Vremea va intra într-un proces de răcire accentuată
Sursa Foto: Aaron Burden/ Unsplash

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru joi, 11 februarie 2021. Potrivit acestora, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 11 februarie 2021

Mai exact, astăzi, spre deosebire de ziua anterioară, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată ce va cuprinde întrega ţară, dar ziua va fi deosebit de caldă în sud, sud-est şi local în centru. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei şi 18 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime, în general, între -14 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori în vestul, nordul, nord-estul şi centrul teritoriului, unde va fi ger. Începând de după-amiaza vor predomina ninsorile în regiunile vestice şi nord-vestice, la munte, în Maramureş, Transilvania, Moldova, iar în special noaptea în Muntenia şi în Dobrogea, unde se va depune strat nou de zapadă.

În această săptămână, meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de sud a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane din vest și nord, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru București

În Bucureşti, după o zi deosebit de caldă, cu o maxima termică de 14…16 grade, seara şi noaptea temperatura va fi în scădere bruscă şi accentuată, astfel că minima se va situa în jurul a -2 grade. Cerul se va înnora treptat şi începând din a doua parte a zilei temporar vor fi precipitaţii, moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar noaptea se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare.

Prognoza meteo la munte

La munte, valorile termice diurne se vor situa, în mare parte, peste cele caracteristice datei, însă, mai ales din orele serii, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, astfel că va deveni geroasă noaptea şi dimineaţa. În prima parte a zilei vor fi precipitaţii mixte, care, pe spaţii mici, vor favoriza depuneri de polei, apoi treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, astăzi va fi predominant înnorat în timpul zilei. Temperatura maxima va fi de 4 grade Celsius, iar cea minimă de -5 grade Celsius.