Prognoza meteo, azi, 11 ianuarie 2021. Vor predomina ninsorile

Prognoza meteo, azi, 11 ianuarie 2021. Vor predomina ninsorile
Foto: pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru luni, 11 ianuarie 2021. Potrivit acestora vor predomina ninsorile, mai însemnate cantitativ dimineața.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 11 ianuarie 2021

Mai exact, astăzi, la fel ca și în ziua precedentă, vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Mai ales în sudul şi sud-estul țării cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15 – 20 litri pe metrul pătrat. Vor predomina ninsorile, mai însemnate cantitativ dimineața, îndeosebi în Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură, unde se va mai depune strat de zăpadă, ce va depăşi local 15 – 20 cm. În sudul Câmpiei Române, Bărăgan şi Dobrogea vor fi şi intervale cu lapoviţă şi ploaie şi se va forma polei. Vântul va sufla slab, cu intensificări mai ales de dimineață, când la rafală se vor atinge viteze de 45 – 55 kilometri pe oră în regiunile sudice şi de 60 – 70 kilometri pe oră în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 5 grade pe litoral, iar cele minime, în general, între -5 şi 5 grade.

În această săptămână, cu excepția extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în zonele montane.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-est și la munte.

Prognoza meteo pentru București

În București va ninge mai ales în prima parte a zilei şi din nou în cursul nopţii şi se va mai depune un strat nou de zăpadă în medie de 10 cm. Temperatura maxima se va situa în jur de 2 grade Celsius, iar cea minimă va fi de -2 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 și -2 grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre va ploua în timpul zilei de luni.