Prognoza meteo, azi, 11 octombrie 2020. Temperatura maximă va fi de 25 de grade Celsius

Prognoza meteo, azi, 11 octombrie 2020. Temperatura maximă va fi de 25 de grade Celsius
Sursa Foto: Free-Photos/ Pixabay

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru duminică, 11 octombrie 2020. Potrivit acestora, temperatura maximă va fi de 25 de grade Celsius, fiind resimțită în sud-est.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 11 octombrie 2020

Mai exact, azi, 11 octombrie 2020, cerul va fi variabil, cu înnorari temporare la munte şi în regiunile nord-estice, iar spre sfârşitul intervalului şi în cele vestice, unde pe arii restrânse, trecator, va ploua slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, noaptea, la munte şi în sud-vestul extrem al ţării.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade Celsius în Maramureş şi estul Transilvaniei şi 25 de grade Celsius în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 grade Celsius în depresiunile intramontane şi 16 – 17 grade Celsius pe litoral.

În această săptămână, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cele normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru București

Astăzi temperaturile maxime vor fi în jur de 23 – 24 de grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 10 – 12 grade Celsius. Cerul va fi variabil în cea mai mare parte e a zilei iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo la munte

În zona montană cerul va fi variabil, cu înnorari temporare pe parcursul zilei, când, pe arii restrânse, va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în cursul nopţii pe creste, în special ale Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului.

Temperaturile vor fi cuprinse între 9 grade Celsius şi 17 grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, duminică, 11 octombrie 2020, cerul va fi predominant înnorat în timpul zilei. Temperatura maximă va ajunge la 22 grade Celsius și cea minimă la 17 grade Celsius.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)