Prognoza meteo, azi, 13 octombrie 2020. În cea mai mare parte a ţării va ploua

Prognoza meteo, azi, 13 octombrie 2020. În cea mai mare parte a ţării va ploua
Sursa Foto: Free-Photos/ Pixabay

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru marți, 13 octombrie 2020. Potrivit acestora, cerul va fi înnorat, iar în cea mai mare parte a ţării va ploua. Temperatura maximă va atinge 25 de grade în sud-est.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 13 octombrie 2020

Mai exact, azi, 13 octombrie 2020, față de ziua anterioară, vremea se va răci în vest, sud-vest şi în centru. Cerul va fi înnorat, iar în cea mai mare parte a ţării va ploua. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în sudul, estul şi centrul ţării vor fi însoţite de descărcări electrice şi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 litri pe metrul pătrat. Vor fi intensificări ale vântului şi în restul ţării, cu viteze în general între 55 – 65 kilometri pe oră, iar în Transilvania, Muntenia, Dobrogea şi Moldova de peste 70 – 80 kilometri pe oră. Pe parcursul nopţii acesta va slăbi în intensitate, iar intensificări se vor mai semnala în nord-est şi la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 – 11 grade Celsius în vest şi 24 – 25 de grade Celsius în sud-est, iar cele minime se vor încadra între 3 şi 10 grade Celsius.

Pe parcursul săptămânii, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cele normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru București

În Bucureşti, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 6 grade Celsius.

În săptămâna 12 – 19 octombrie, vremea va fi frumoasă. Temperatura maximă va ajunge la 24 de grade Celsius, iar cea minimă de 7 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte temperaturile maxime se vor situa între 6 şi 17 grade Celsius. În zona montană înaltă, se vor semnala precipitaţii mixte, iar în cursul nopţii îndeosebi pe crestele Munţilor Apuseni şi ale Carpaţilor Orientali va fi lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100 – 130 kilometri pe oră, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi Orientali.

În această săptămână, maximele termice vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere spre 4 grade.

După data de 13 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor, iar la altitudini mari vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, cerul va fi parțial înnorat în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 19 grade Celsius și cea minimă de 11 grade Celsius.

Pe parcursul săptămânii, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere ușoară și treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere ușoară și treptat până la sfârșitul intervalului, spre 12 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în ușoară creștere.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)