Prognoza meteo, azi, 16 decembrie 2020. Vreme caldă în toată țară, meteorologii anunță temperaturi ridicate pentru normalul perioadei de iarnă

Prognoza meteo, azi, 16 decembrie 2020. Vreme caldă în toată țară, meteorologii anunță temperaturi ridicate pentru normalul perioadei de iarnă
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii anunță vreme caldă în cea mai mare parte a țării, maximele de astăzi fiind peste media temperaturilor normale ale lunii decembrie. Local se vor semnala înorărri temporare, în timp ce izolat vor fi condiții de ceață și polei, dar și precipitații sub formă de ploaie sau lapoviță.

Vremea se va menține călduroasă, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Temperaturile maxime vor fi curpinse în intervalul 1 … 9 grade Celsius, în timp ce minimele între -4 … 5 grade Celsius.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 16 decembrie 2020

Oltenia

Vreme va fi caldă, cu o medie regională a maximelor de 7…9 grade Celsius. Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -1 și 1 grad.

Muntenia

Vremea va fi caldă, cu o medie regională a maximelor de 7…8 grade Celsius. Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade.

Banat

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă astfel încât media regională a temperaturilor maxime va crește, de la 6 grade la început, până la aproximativ 8 grade.

Crișana

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 8 grade.

Dobrogea

Regimul termic (atât cel diurn, cât și cel nocturn) se va situa peste mediile climatologice specifice perioadei și va caracteriza o vreme caldă. Astfel, media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade.

Moldova

Media temperaturilor maxime va fi apropiată de cea normală specifică perioadei de referință, aceasta urmând a se încadra între 2 și 5 grade.

Transilvania

Regimul termic diurn va caracteriza, în general, o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă a anului și nu va avea variații semnificative. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 4…6 grade, cu o tendință de ușoară scădere, spre norma de aproximativ 2 grade a perioadei.

Maramureș

Vremea va fi relativ caldă pentru această dată la începutul și sfârșitul intervalului de prognoză, când vor fi temperaturi maxime în jurul a 4 grade, în medie, dar va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, începând cu data de 16 decembrie.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală cerul va fi mai mult noros, pe întreaga durată a zilei de azi. Maximele anunțate de meterologii la București vor fi curpinse între 5 … 6 grade Celsius, în timp ce minimele din timpul nopții vor ajunge până la 1.. 2 grade.

Prognoza meteo la munte

Vreme va fi mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 1 și 4 grade și cea a minimelor între -4 și 2 grade.

Prognoza meteo pe litoral

La malul mării cerul va fi mai mult noroc, iar mixmele anunțate de către meteorologi la Constanța sunt de 6…7 grade Celsius, în timp ce valorile minime vor fi cuprinse între 4-5 grade.