Prognoza meteo, azi, 18 septembrie 2020. Vremea se va răci față de joi

Prognoza meteo, azi, 18 septembrie 2020. Vremea se va răci față de joi
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru vineri, 18 septembrie 2020. Potrivit acestora, vremea se va răci față de ziua de joi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 28 de grade Celsius.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 18 septembrie 2020

Mai exact, azi, 18 septembrie 2020, vremea se va raci faţă de ziua anterioară, mai accentuat în estul şi nord-estul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorari temporare, ziua în regiunile centrale şi la munte, iar noaptea în cele sudice, dar numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 18 şi 28 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 3 şi 16 grade Celsius, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde vor fi condiţii de brumă.

Totodată, în weekend, toamna își intră în drepturi. Începând de vineri, vremea se strică, ploile nu mai contenesc și un val rece intră pe teritoriul României. Temperaturile vor atinge maxim 22 de grade Celsius în majoritate regiunilor teritoriului, în timp ce în vestul țării se ating cele mai scăzute valori termice.

Cu toate acestea, în toată luna septembrie vremea rămâne destul de caldă, însă toamna se instalează odată cu venirea lunii octombrie, când se răcorește în toată țara.

Sfârșitul lunii septembrie vine aduce temperaturi care vor urca până la 23 de grade Celsius la amiază, iar noaptea și dimineața vor oscila între 16 -19 grade Celsius.

Din luna octombrie, toamna își face simțită prezența, însă temperaturile rămân suportabile dacă mai adăugați un pulover. Temperatura maximă va fi de 18 grade Celsius, în timp ce minimele vor varia între 13-16 grade Celsius. La munte, cele mai călduroase zile vor avea în jur de 10 grade Celsius, în timp ce noaptea vor fi doar 8 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În București, vremea se va raci vineri faţă de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorari spre seară şi noaptea. Vântul va prezenta intensificări temporare pe parcursul zilei, cu viteze la rafală, în general de 40 – 50 kilometri pe oră.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius, iar cea minimă de 13 – 14 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

Vremea se va răci şi la munte. Vor fi 10 grade Celsius pe Ceahlău, 16 grade Celsius pe Păltiniş şi Sinaia, 17 grade Celsius la Predeal şi 18 grade Celsius în Poiana Braşov şi pe Semenic.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, cerul va fi variabil mai mult senin. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua cu viteze la rafala de 55 – 65 kilometri pe oră şi izolat în jur de 70 kilometri pe oră.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 si 23 de grade Celsius, iar cele minime între 10 şi 14 grade Celsius.Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 21 şi 23 de grade.