Prognoza meteo, azi, 2 februarie 2021. Vreme caldă în toată țara, însă ploioasă

Prognoza meteo, azi, 2 februarie 2021. Vreme caldă în toată țara, însă ploioasă
foto: Pixabay

Meteorologii anunță vreme deosebit de caldãmarți, în majoritatea regiunilor țării.În vestul, centrul şi nord,cerul va prezenta înnorăriși se vor semnala ploi slabe.În celelalte regiuni,înnorãrile vor fi temporare şi numai pe arii restrânse va ploua slab.Local se va mai depune polei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12…13 grade în sudul Banatului şi în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade.

Vântul va sufla cu putere mai ales pe crestele montane, şi ceva mai blândîn zonele mai joase de relief. Pe arii restrânse, mai ales dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã. La munte, precipitaţiile vor fi mixte, iar în zona înaltã va ninge.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 2 februarie 2021

În Banat se resimt chiar și 13 grade Celsius la amiază, iar noaptea, în jur de4…5. Vor cădea ploi slabe.

Vremea mai caldăse resimte și în Crișana, când temperaturile maxime ating 10 grade, iar minimele 3…4 grade.

Mai rece va fi în Transilvania, unde la amiază nu se vor depăși 5 grade, iar minimele vor fi situate între 0 și 3 grade Celsius. Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ.

În Maramureșmaximeleating 9…11 grade, iar minimele, 2…4 grade. Ploile vor continua și în zilele următoare.

Media termică a zilei va de 12 grade în Moldova, iar noapteatemperaturile se vor apropia de 3 grade Celsius. Pe alocuriva ploua.

În Dobrogea, termometrele vor arătamaxime între 7 și 13 grade și minime între 2 și 7 grade. Și aici se anunță ploi temporare.

În Muntenia, la miezul zilei vor fi în jur de 13 grade, iar minimele vor fi cuprinse între2 și 4 grade. Meteorologii prognozează și aicișanse mari de precipitații.

În Oltenia, temperaturile maxime vor atinge chiar și14 grade, iar în timpul nopții vor scădea până la3 grade. Temporar vor cădea precipitații.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, temperaturile vor fi mai ridicate față de zilele precedente. Norii se vor aduna temporar și vor aduce ploi ușoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în cursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimã va fi de -2…0 grade. Noaptea si dimineața va predomina ceața.

Prognoza meteo la munte

În zona montană, temperaturile se voratinge 5…6 grade la amiază, însă vor deveni negative în timpul nopții, când coboară până la-6 și -3 grade. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi a săptămânii.

Ultima oră
10:23 - Pregătiri pentru Ziua Națională: Deșeurile de pe canalul Dunavăț au fost colectate în urma unei acțiuni de ecologizare
09:55 - Un nou record bifat în 2021, în piața de criptomonede. Cum a evoluat prețul Bitcoin
09:20 - 46 de cetățeni români, repatriați din Africa de Sud, după apariția tulpinii Omicron. Alți 7, blocați la Cape Town
08:50 - Adrian Vasilescu (BNR): „Haosul liberalizării pieței a determinat o creștere de 46% a prețurilor la energie în România, caz unic în UE”. Care sunt perspectivele cu privire la inflație, pentru 2022
08:30 - Anunțul dr. Tudor Ciuhodaru, despre varianta Omicron: „Prin prisma mutațiilor e o variantă îngrijorătoare, dar aceste lucruri trebuie să se confirme și în viața reală” (VIDEO)
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit