Prognoza meteo, azi, 2 martie 2021. Vreme caldă și cer însorit în toată țara. Vântul se face simțit doar în zonele montane

Prognoza meteo, azi, 2 martie 2021. Vreme caldă și cer însorit în toată țara. Vântul se face simțit doar în zonele montane
Sursa foto: Ryan Moulton/ Unsplash

Marți, 2 martie 2021, temperaturile vor fi în creștere față de intervalul anterior în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în nord-est, la deal și la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi slabe, în prima parte a zilei în regiunile sudice și sud-estice, iar noaptea în cele estice și parțial în sud-est și centru.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales seara și noaptea în Carpații Meridionali şi de Curbura, cu precădere la altitudini mari, unde se vor depăși viteze de 80…90 km/h şi zăpada va fi spulberata, dar pe alocuri şi în Moldova, unde rafalele vor fi în general, de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade. Pe arii restrânse, dimineața şi noaptea, va fi ceață.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 2 martie 2021

În Banat, temperaturile vor fi în creștere la începutul săptămânii. Valorile termice diurne vor ajunge la 14…16 grade. Minimele se vor situa între 0 și 2 grade.

Și în Crișana va fi vremecaldă, cu maxime de 12…14 grade.Noaptea se vor înregistra valoriîntre -1 și 2 grade Celsius.

În Transilvania se vor resimți la amiază maxim12 grade, iar noaptea, temperaturile vor scădea, spre -4 și -2 grade.

Pentru Maramureș sunt prognozatemaxime de 10…12 grade și minime între -2 și 1 grad.

Temperaturile vor crește și în Moldova la începutul săptămânii, de la5 la 14 grade, în timp ce media temperaturilor minime va oscila ușor în jurul valorii de 0 grade.

În Dobrogea se face cald mai ales ziua, astfelîncât media temperaturilor maxime va crește de la 6 la 13 grade, în timp ce media temperaturilor minime se va situa între 2 și 4 grade.

În Muntenia sunt anunțate temperaturi diurne între 8 și 16 grade și nocturne, între0 și 2 grade.

Maxime între10 și 16 grade Celsius se vor resimți în Oltenia, în primele zile ale lunii martie, iar noaptea vor fiîntre 0 și 2 grade.

Prognoza meteo pentru București

În București, cerul va fi variabil, mai mult noros în prima parte a zilei, când trecător va fi posibil sa ploua slab. După prânz se încălzește ușor și sunt așteptate temperaturi de10…11 grade. Minimele vor fide 1…2 grade.

Prognoza meteo la munte

Și în zona montană temperaturile se vor îmblânzi. Cerul va fi variabil, iar condițiile de precipitații reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales seara şi noaptea în Carpații Meridionali şi de Curbura, cu precădere la altitudini mari, unde se vor depăși viteze de 80…90 km/h şi zăpada va fi spulberata. Media regională a temperaturilor maxime va fi de 5…6 grade și cea a minimelor de -6…-2 grade.