Prognoza meteo, azi, 20 ianuarie 2021. Gerul începe să se înmoaie, însă continuă să ningă

Prognoza meteo, azi, 20 ianuarie 2021. Gerul începe să se înmoaie, însă continuă să ningă
FOTO: Pixabay.com

Vremea începe să se îndrepte de miercuri. Temperaturile cresc ușor față de zilele precedente, când gerul era pătrunzător.Maximele se vor încadra între 0 și 9 grade, iar minimele între -6 și 3 grade.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 20 ianuarie 2021

Cerul rămâne norosîn regiunile intracarpatice, unde în timpul zilei sunt prognozateprecipitații slabe. Va mai ningela munte, predominant în Maramureș și în Transilvania și mixte în Crișana și local în Banat. Poleiul se așternepe arii restrânse, mai ales în vestul și nord-vestul țării.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil și pe alocuri, prin Moldova,va ninge slab. Vântul va aveaintensificări la munte, în special la altitudini mari, unde rafalele vor depăși 80 km/h, spulberând zăpada, dar și prin regiunile vestice și sudice.

Prognoza meteo până la ora 12:00

ANMa emismarţi, o informare meteorologică de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi polei, valabilă în întreaga ţară până miercuri la amiază.

În intervalul prognozat, în regiunile intracarpatice va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureş, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, precum şi în dimineaţa zilei de miercuri, pe arii restrânse va mai fi ger, cu temperaturi de până la -10 grade, în Moldova, în estul Transilvaniei şi în Muntenia.

Noaptea de marţi spre miercuri aduce și în regiunile vesticeprecipitaţiile sub formă de lapoviţă șiploaie şi pe arii restrânse, polei.

Intensificări ale vântului se vor semnala și în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40 – 50 km/h.

Prognoza meteo pentru București

Și în București mai slăbește gerul. Cerul va fi variabil șitemporar norosdimineața.Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă va fi de -7…-4 mai scăzută în zona preorășenească,

Prognoza meteo la munte

În zona montană, vântul va sufla cu viteze de până la50-70 km/h, iar pe crestele înalte, cu 80-90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Ninge predominant în Maramureș și în Transilvania și mixte în Crișana și local în Banat.