Prognoza meteo, azi, 20 septembrie 2020. Vremea va fi predominant frumoasă

Prognoza meteo, azi, 20 septembrie 2020. Vremea va fi predominant frumoasă

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru duminică, 20 septembrie 2020. Potrivit acestora, vremea în țară va fi predominant frumoasă şi se va încalzi uşor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 26 de grade Celsius.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 20 septembrie 2020

Azi, 20 septembrie 2020, vremea în țară va fi predominant frumoasă şi se va încalzi uşor. Cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea, cu totul izolat, vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 26 de grade Celsius, iar cele minime între 7 şi 17 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni, pâna în jurul a 0 grade în cele din estul Transilvaniei, unde vor mai fi condiţii de brumă.

În săptămâna 20-27 septembrie 2020, toamna își intră în drepturi, iar temepraturile încep să se apropie de normalul perioadei, și chiar ușor mai scăzute în în centrul și nordul României.

În toată luna septembrie vremea rămâne destul de caldă, însă toamna se instalează odată cu venirea lunii octombrie, când se răcorește în toată țara.

Sfârșitul lunii septembrie vine aduce temperaturi care vor urca până la 23 de grade Celsius la amiază, iar noaptea și dimineața vor oscila între 16 -19 grade Celsius.

Din luna octombrie, toamna își face simțită prezența, însă temperaturile rămân suportabile dacă mai adăugați un pulover. Temperatura maximă va fi de 18 grade Celsius, în timp ce minimele vor varia între 13-16 grade Celsius. La munte, cele mai călduroase zile vor avea în jur de 10 grade Celsius, în timp ce noaptea vor fi doar 8 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În București, duminică, vremea va fi frumoasă şi se va încălzi uşor. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25 – 26 de grade Celsius, iar cea minimă de 10 – 12 grade Celsius, mai scazută în zona preoraşenească spre 7 grade Celsius.

Pe parcursul săptămânii, vremea va fi predominant frumoasă. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 32 de grade Celsius, iar cele minime între 11 și 18 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea va fi în general frumoasă, dar răcoroasă dimineaţa şi noaptea.

În timpul săptămânii din 20 septembrie și până în 21 septembrie se va răci, chiar semnificativ, astfel că maximele mediate vor fi de 10…12 grade. Pe intervalul 22-26 septembrie se va încălzi ușor, cu medii ale maximelor de 14…16 grade, iar la final se preconizează din nou o scădere a valorilor termice spre 14 grade.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, cerul va fi parţial însorit. Temperatura maximă va ajunge la 22 grade Celsius.

În săptămâna următoare, mai exact din 21 septembrie și până la 27 septembrie, se va mai încălzi ușor, iar regimul termic diurn, mediat regional, va fi de 22 – 24 de grade.

Temperaturile minime vor crește treptat spre 14…15 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”