Prognoza meteo, azi, 22 septembrie 2020. Temperaturi mai mari față de normalul perioadei în aceste regiuni ale țării

Prognoza meteo, azi, 22 septembrie 2020. Temperaturi mai mari față de normalul perioadei în aceste regiuni ale țării

Pentru ziua de astăzi, 22 septembrie 2020, meteorologii anunță vreme frumoasă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile din cursul zilei vor fi ridicate, mai mari față de valorile normale ale acestei perioade. Cerul va fi senin în cea mai mare parte a teritorilui, izolat însă se vor semnala înnorări temporare.

Cerul va fi variabil în sud-est și la munte, în restul țării fiind senin, anunță meteorologii. Vântul va avea intensificări temporare în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, local și în Moldova. Maximele zilei se vor încadra între 22 și 29 de grade Celsius, în timp ce valorile minime vor fi cuprinse în intervalul 1 și 18 grade.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 22 septembrie 2020

În Maramureș, în cursul zilei de astăzi cerul va fi senin, iar maximele din termometre vor fi mai mari față de valorile normale ale acestei perioade, fiind încadrate între 26 și 29 de grade Celsius. Minimele atmosferice din această zi se vor încadra în intervalul 7 – 10 grade.

În Banat și în Crișana maximele din cursul zilei vor ajunge până la 25 – 29 de grade Celsius, fiind valori ridicate pentru cea de-a doua parte a lunii stepmbrie. Minimele sunt anunțate în intervalul 9 – 18 grade Celsius.

În Transilvania cerul va fi temporar noros în cea mai mare parte a zilei, iar maximele termice vor fi cuprinse în intervalul 22 – 29 grade Celsius. Minimele din centrul țării vor fi cuprinse între 2 și 13 grade Celsius.

În Moldova și în Muntenia maximele vor fi cuprinse între 22 și 28 de grade Celsius, cerul fiind variabil, iar minimele din termometre se vor încadra între 7 și 13 grade.

În Oltenia meteorologii anunță maxime de până la 29 de grade Celsius. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Mercurul din termometre nu va coborî sub 8 grade Celsius.

În Dobrogea meteorologii anunță maxime de până la 21 – 27 de grade Celsius. Minimele din termometre vor fi încadrate în intervalul 10 – 17 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală meteorologii anunță vreme frumoasă în cea mai mare parte a zilei. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab, până la moderat, iar mercurul din termometre va urca până la 28 de grade Celsius.

Minimele termice din București, în cursul nopții, se vor încadra în intervalul 13 – 14 grade.

Prognoza meteo la munte

Începând cu data de 21 septembrie, la munte, vremea a început să se răcească semnificativ. Maximele vor fi cuprinse între 10 și 12 de grade. În anumite zone, în cursul silei de astăzi, maximele vor ajunge până la 16 grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin în regiunile montante din România, iar vântul va sufla slab, până la moderat.

Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral vremea se încălzește ușor, față de weekendul care a trecut. Maximele de la malul mării se vor încadra în intervalul 22 – 24 de grade Celsius, iar minimele vor crește până la 14 – 15 grade, anunță ANM.

La Constanța, în cursul zilei de 22 septembrie, mercurul din termometre va urca până la 22 de grade, iar minimele din timpul nopții vor fi de 15 grade.