Prognoza meteo, azi, 23 septembrie 2020. Vreme neobișnuit de caldă în Lunca Dunării

Prognoza meteo, azi, 23 septembrie 2020. Vreme neobișnuit de caldă în Lunca Dunării
Sursa foto:

Miercuri, 23 septembrie 2020, vremea se menținemai caldă decât în mod normal pentru acestă perioadă în majoritatea zonelor țării, însă,în Lunca Dunării va fi neobișnuit de cald. Cerul va fi variabil, cuînnorări în vestul și în sud-vestul teritoriului. Seara și pe parcursul nopții, pe arii restrânse, sunt prognozate vor ploi slabe de scurtă durată și posibile descărcări electrice. Vântul va avea intensificări la munte, în Moldova și în sudul Banatului. Maximele termice se vor situa între 22 și 31 de grade, iar minimele între 4 și 17 grade. Noaptea și dimineața, izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 23 septembrie 2020

Și în Banat vremea rămăne frumoasă, cu temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, în jurul a 28 de grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va crește după 23 septembrie.

În Crișana,maxime termice ce se vor situa, în medie, în jurul a 28 de grade, care, în cursul nopții vor scădea până la10 grade.

În Transilvania vremea rămâne destul de caldă pentru sfârșitul lunii septembtie, cu maxime de 24-26 de grade, însă noaptea devine răcoroasă,cu temperaturi cuprinse între 7-8 grade.

În Maramureș sunt anunțate24-26 de grade și minime de 8 grade.

Și în Moldova vremea bună se menține. Sunt așteptate temperaturi cuprinse între26 și 29 de grade, la amiază și 10 gradenoaptea.

În Dobrogea temperaturile se situează mult peste normalul perioadei. Ziua vor fi în jur de 24 de grade Celsius, iar noaptea în jur de 14.

În Munteniavremea va fi caldă, local călduroasă în timpul după amiezelor în zona de câmpie și se ating26-28 de grade ziua. Pe timpulnopții sunt anunțe aproximativ 10 grade Celsius.

Vremea rămâne bună și în Oltenia și local călduroasă în sudul regiunii, în următorele zile, cu temperaturi maxime ce se vor situa între 26 și 29 de grade. Minimele vor scădea până la10 grade.

Prognoza meteo pentru București

În București, vremea va fi caldă cu cerul variabil, iar vântul va bate slab până la moderat. Maximele termice se vor situa între 28-29 de grade, iar minima de 12-15 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

Şi la munte găsim vreme frumoasă şi caldă pentru această perioadă. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, cu temperaturiîntre 16 și 18 grade și minime ce se vor apropia de 10 grade. La altitudini mari, vântul sufla cu putere, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali poate să atingă viteze de până la 60 km/h la rafală. Miercuri este ultima zi însorită din zona montană, pentru că de joi incep ploile.

Prognoza meteo pe litoral

La malul mării vremea rămâne plăcută și în zilele următoare. Miercuri, vântul se intensificăîn timpul zilei. Temperatura aerului va fi de23 de grade, iar cea a apei de22 de grade.