Prognoza meteo, azi, 24 septembrie 2020. Vremea caldă în toată țara. Aici vor fi temperaturi peste valorile normale ale acestei perioade

Prognoza meteo, azi, 24 septembrie 2020. Vremea caldă în toată țara. Aici vor fi temperaturi peste valorile normale ale acestei perioade
FOTO: Pixabay.com

Ziua de miercuri, 24 septembrie aduce ploi în regiunile vestice și sud – vestice din țară. Aici cerul va fi temporar noros, iar izolat se vor înregitra averse. Vântul va suflat slab, până la moderat, iar valorile din termometre vor fi ridicate, însă normale pentru această perioadă a anului.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe parcursul zilei de astăzi și la munte. Local se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Averse se vor semnala în cursul zilei și în vest și nord – vest, unde vor fi prezente și manifestări de instabilitate atmosferică. Vântul va avea intensificări pe arii restrânse, anunță meteorologii.

În anumite regiuni, valorile termice vor depăși maximele specifice pentru prima parte a sezonului rece. Maximele zilei se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 8 și 22 de grade.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 24 septembrie 2020

În Maramureș și în Transilvania, maximele termice vor fi cuprinse în intervalul 22 – 25 de grade Celsius. Minimele din termometre, în cele două regiuni, se vor încadra între 8 și 15 grade.

În Crișana, meteorologii anunță valori cuprinse în intervalul 23 – 27 de grade Celsius, iar minime de până la 12 – 17 grade.

În Banat și în Moldova maximele termice se vor încadra între 25 și 27 de grade Celsius, iar valorile minime din cele două regiuni vor fi de 9 până la 15 grade.

În sudul țării, în Oltenia și Muntenia valorile maxime vor ajunge până la 30 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 12 și 17 grade.

În Dobrogea, meteorologii anunță valori maxime cuprinse în intervalul 27 – 29 de grade Celsius și minime de până la 15 – 19 grade.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală cerul va fi mai mult senin. Pe arii restrânse se vor semnala înorări temporare, iar la amiză vântul va sufla slab, până la moderat.

Maximele din București vor fi cuprinse între 29 și 30 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra în intervalul 15 – 16 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte vremea va fi frumoasă. Izolat însă se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică.

În regiunile montane din vestul și nord – vestul țării se vor înregistra averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Maximele vor ajunge până la 22 – 23 de grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul mării vremea se anunță instabilă în cursul zilei de astăzi. Cerul va fi temporar noros și se vor înregistra averse, însoțite de descărcări electrice.

Maximele termice se vor încadra între 24 și 25 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse în intervalul 17 – 18 grade Celsius.

Tags: