Prognoza meteo, azi, 25 decembrie 2020. Va fi înnorat ziua

Prognoza meteo, azi, 25 decembrie 2020. Va fi înnorat ziua

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru vineri, 25 decembrie 2020. Potrivit acestora, va fi înnorat ziua, iar îndeosebi noaptea și seara va ploua slab.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 25 decembrie 2020

Astăzi, la fel ca în ziua anterioară, în vestul, nordul, nord-estul şi centrul ţării vremea se va răci, va fi închisă şi va ploua. Noaptea, în Moldova, Transilvania şi posibil şi în Maramureş va ninge. La munte se vor semnala precipitaţii mixte ce vor determina pe suprafeţe mici polei, iar la altitudini mari treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. În restul regiunilor României va fi înnorat ziua, iar îndeosebi noaptea și seara va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană, în special pe creste, unde la rafală se vor depaşi viteze de 70 – 80 kilometri pe oră. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 6 şi 14 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud a țării, iar cele minime se vor situa între -1 şi 7 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţa.

Amintim că Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a anunțat, joi, pentru B1 TV prognoza meteo pentru ultimele zile din 2020 și, în special pentru Crăciun și Revelion.

Potrivit prognozei, în prima zi de Crăciun vremea se va menține mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, în toată țara.

În a doua și a treia zi de Crăciun, vremea se răcește accentuat și vor încep ploile.

După cele două zile de frig vremea se încălzește din nou, iar în noaptea de Revelion sunt asteptate temperaturi destul de ridicate.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 4 – 5 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea se va răci. Precipitațiile vor fi mixte, iar izolat se va semnala polei. La altitudini mari vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zapadă. Cantităţile de apă cumulate, pe alocuri, vor fi de până la 15 – 20 litri pe metrul pătrat, cu o probabilitate ridicată în Munţii Banatului şi Carpaţii Meridionali. Maximle se vor situa între -1 și 6 grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, în ziua de Crăciun, va ploua în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 9 grade Celsius, iar cea minimă 4 grade Celsius.