Prognoza meteo, azi, 26 decembrie 2020. Va ploua în jumătatea de sud a ţării

Prognoza meteo, azi, 26 decembrie 2020. Va ploua în jumătatea de sud a ţării
Foto: pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru vineri, 26 decembrie 2020. Potrivit acestora, va ploua în jumătatea de sud a ţării.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 26 decembrie 2020

Mai exact, astăzi, spre deosebire de ziua anterioară, vremea se va răci. Va ploua în jumatătea de sud a ţării, unde se vor cumula local 15 – 20 litri pe metrul pătrat. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade Celsius, uşor mai ridicate în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 4 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în nordul ţării.

După cele două zile de frig vremea se încălzește din nou, iar în noaptea de Revelion sunt asteptate temperaturi destul de ridicate.

În săptămâna 28 decembrie- 4 ianuarie 2021 rămâne pe un fond de vreme caldă, peste mediile climatologice. Joi, 31 decembrie 2020, consemnăm maxime între 6 până la 13 grade Celsius, mai ales în partea de vest, sud și sud-est a țării. În noaptea dintre ani, minime între -2 pana la 8..9 grade Celsius în zona litoralului”.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea se va răci. Începând cu orele prânzului, va ploua, iar pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă. Temperatura maximă va fi de 6 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad Celsius.

Prognoza meteo la munte

Și la munte vremea se va răci. Va ninge, în special la altitudini de peste 1500 m, şi se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. Vor fi posibile depuneri de polei sau de gheţuş. Vântul va sufla slab, cu unele intensificări, noaptea, cu rafale în general de 40 – 50 kilometri pe oră, îndeosebi în masivele sud-vestice şi sudice. Temperaturile maxime vor fi între -6 grade și 1 grad Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre va ploua slab în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 9 grade Celsius, iar cea minimă de 3 grade Celsius.

Ultima oră
20:41 - Eduard Novak: Știu prin ce treceți, dragi sportivi, și cei care ați reușit să împliniți visul unei medalii, și cei care nu ați reușit. Să nu renunțați niciodată la visul vostru!
20:40 - Agent Green: „USR și AUR se dovedesc astăzi la fel ca PSD. Au blocat interzicerea exportului cu animale vii măcar pe timpul verii”
20:19 - MApN a a atribuit un contract de peste 492 milioane de lei pentru lucrări de infrastructură la baza de la Câmpia Turzii
20:17 - Raed Arafat clarifică măsurile pentru persoanele care se întorc în România din zona roșie: Doar cei vaccinați nu intră în carantină. Care sunt excepțiile
20:17 - Două avioane TAROM nu au putut decola de pe Aeroportul Otopeni din cauza unor defecțiuni. Mai multe curse au înregistrat întârzieri
20:00 - David Popovici, mesaj emoționant după Tokyo 2020: „Sunt impresionat de incredibila susținere pe care am primit-o. Sunt onorat de prietenia voastră, a românilor răspândiți pe tot globul”
19:39 - Acuzații grave la adresa conducerii CFR: „Închiriază la alții locomotive și noi nu avem să dăm la tren, decât locomotive vechi, defecte, insuficiente”
19:32 - CNCAV: Începe imunizarea cu vaccinul Spikevax (Moderna) a tinerilor cu vârste între 12 și 17 ani
19:07 - Vaccinarea anti-COVID nu afectează sarcina și nu reduce fertilitatea. Explicațiile CNCAV
19:01 - SUA au început evacuarea foștilor colaboratori din Afganistan, aflați în pericol după ascensiunea talibanilor