Prognoza meteo, azi, 26 noiembrie 2020. Vreme blândă pentru această perioadă. Ceața va persista dimineața, când va apărea și chiciura

Prognoza meteo, azi, 26 noiembrie 2020. Vreme blândă pentru această perioadă. Ceața va persista dimineața, când va apărea și chiciura
FOTO: Pixabay.com

Joi, 26 noiembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Cerul se va menține senin de dimineață până seara, la deal și la munte,însă în nord-vest, centru, vest și extremitatea de sud-vestceața vapersistenta și va fi însoțită de depuneri de chiciură.

Maximele se vor încadra între 2 și 13 grade,iar minimelevor fi cuprinse între -8 și 0 grade. În timp ce în depresiunile intramontane, acestea pot ajunge până la -12 grade, în Dealurile de Vest şi pe litoralvor fi ușor mai ridicate.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 26 noiembrie 2020

În Banat, temperaturile scad mai mult decât în modnormal.Maximele fluctuează între4 și 8 grade, mai scăzute în zonele de câmpie şi depresionare, unde ceaţa va persista. Minimelese vor încadraîntre -4 și 0 grade.

În Crișana, meteorologii prognozeazămaxime între 3 și 6 grade, și minime între-5 și -1 grad.

În Transilvania, vreme se răcește extremîn cursul nopţilor şi al dimineţilor, cutemperaturiiminime cuprinse între -8 și -4 grade şi ger în zonele depresionare din estul regiunii, unde se vor înregistra valori sub -10 grade. La amiază vor fi 0…2 grade în zonele joase unde ceaţa va persista şi 7…9 grade în cele de relief mai înalt.

În Maramureș vremea va fi rece în cursul nopţilor şi al dimineţilor, cu temperaturi de-6…-3 grade, iar maximele termice se vor situa în jurul celor normale, respectiv 6…7 grade.

În Moldova temperaturile maxime nu vor depăși 4…5 grade, iar noaptea, 2 grade Celsius.

În Dobrogea, maximele vor fi cuprinse între 7…8 grade, iar minimele, între0…3 grade.

În Munteniavremea va fi ușor mai rece decât în mod normal. În timpul zilei, temperaturile urcă până la6 grade, iar în timpul nopții se vor situa între -2 și 0 grade.

În Oltenia se vor înregistra doar 5 grade la amiază, iar noapteaîntre -2 și 0 grade.

Prognoza meteo pentru București

În Bucureștivremea va fi destul de blândă. Cerul va fi senin pe parcursul întregii zile, iar vântul va sufla de la slab spre moderat. Temperatura maximă va atinge 9 grade, iar cea minimă de -1 grad.

Prognoza meteo la munte

În zona montană, temperaturile maxime se vor menține între 0 și 7 grade. Nopțile vor fi însă mai reci,cu valori cuprinse între -5…-3 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Până sâmbătăprobabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.