Prognoza meteo, azi, 28 noiembrie 2020. Temperaturi mai scăzute decât în mod normal și ninsoare la munte

Prognoza meteo, azi, 28 noiembrie 2020. Temperaturi mai scăzute decât în mod normal și ninsoare la munte

Meteorologii au prognozat pentru sâmbătăvreme mohorâtăși rece în majoritatea zonelor țării. Cerul va rămâne înnoratîn regiunile vestice, nordice și variabil în restul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montaneși în Oltenia.

În sud și estși pe arii mai restrânseîn rest,va predominaceața noaptea șidimineața. În zonele intracarpatice și în Bucovina temperaturile scad sub normalul perioadei și sunt anunțate precipitații sub formă de ploaie și trecător lapoviță, iar mai ales la munte vor predomina ninsorile.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1și 12grade, iar cele minime între -6 și 3 grade.

Prognozameteoîn principalele zone din țară. Cum va fi vremea vineri, 28 noiembrie 2020

În regiunea Moldovei vor fi opt grade la amiază,înTransilvaniapatru grade, în Maramureșdoar trei grade, în Banatcel mult zece, în Olteniavor fi 12, în Dobrogease atingzece grade la amiază,în Crișanase anunțășasegrade, iar înMuntenia, zece grade Celsius.

În jumătatea de nord a Moldovei și local în Crișana și Banat,vor cădea precipitații mixte, iar în Transilvaniași în Maramureșsunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Va ploua în Crișana, va fi ceață în Moldova, Muntenia și Oltenia și soare în Dobrogea.

Prognozameteopentru București

ÎnCapitală, cerul va fi mai mult noros, iar în cursul nopții se vor semnala precipitații sub formă de ploaie și lapoviță. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă nu va urca mai mult de 8 grade, iar cea minimă se va situa între de 0și 1 grad.

Prognozameteo la munte

În zona montană cerul va fi mai mult noros, iar temperaturile foarte scăzute.Învăi și în depresiuni, dimineața și noaptea va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură. Esteposibil să cadă ninsori și lapoviță, în special în masivele vestice și nordice.Temperatura maximă de va fi de 0 grade ziua, în timp ce temperatura minimă va fi de -6 grade Celsius.