Prognoza meteo, azi, 3 aprilie 2021. Vremea devine deosebit de rece. Precipitații în majoritatea regiunilor țării

Prognoza meteo, azi, 3 aprilie 2021. Vremea devine deosebit de rece. Precipitații în majoritatea regiunilor țării
Sursa foto: Pixabay

Sâmbătă, vremeava fi mohorâtă și ploioasă. Temperaturile se răcesc accentuat în toată țara șinu mai trec de 12 grade Celsius.

Prognoza meteo în principalele regiuni ale țării

O răcire mai accentuată se resimteîn regiunile sudice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor situa între 5 şi 14 grade, cele mai scazute valori urmând a se înregistra în estul Transilvaniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade.

Ploile vor avea mai ales caracter de aversa şi pe arii restrânse, mai ales în sud, sud-est şi la munte, cantitaţile de apa vor depaşi 10…15 l/mp. În zona montana, îndeosebi la peste 1500 m altitudine va ninge şi se va depune strat nou de zapada, iar la altitudini mai joase precipitaţiile vor fi mixte.
Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Prognoza meteo în București

În Capitală, vremea va fi închisa şi se va raci accentuat, iar din a doua parte a zilei vor fi perioade în care va ploua. Vântul va sufla moderat. Temperatura maxima va fi de 11…12 grade, iar cea minima de 5…6 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea va continua sa se raceasca, devenind mai rece decât în mod normal la aceasta data. Îndeosebi la peste 1500 m altitudine va ninge şi se va depune strat nou de zapada, iar la altitudini mai joase precipitaţiile vor fi sub forma de lapoviţa şi ninsoare. Vântul va sufla cu putere mai ales în zona Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70…80 km/h și zăpada va fi spulberată.