Prognoza meteo, azi, 3 februarie 2021. Temperaturi primăvăratice și ploi slabe în majoritatea regiunilor țării

Prognoza meteo, azi, 3 februarie 2021. Temperaturi primăvăratice și ploi slabe în majoritatea regiunilor țării

Miercuri, vremea rămâne caldă în aproape toatățara.În vestul, centrul şi nordul ţãriivor fi înnorãri persistente şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formã de ploaie.

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12…13 grade în sudul Banatului şi în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade.

La munte, precipitațiilevor fi mixte, iar în zona înaltã va ninge.Pe alocuri, mai ales la începutul intervalului, vor mai fi depuneri de polei.

Vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, în special pe creste, iar local şi în zonele mai joase de relief. Pe arii restrânse, mai ales dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 3 februarie 2021

În Banat vor fi 12grade Celsius la amiază, iar noaptea, în jur de4…5. Vor cădea precipitațiisub formă de ploi și burniță.

În Crișana, temperaturile maxime ating 10 grade, iar minimele 3…4 grade.

În Transilvania temometrele nu vor arăta mai mult de7 gradela amiază,iar minimele vor fi situate între 0 și 3 grade Celsius. Dimineața predomină ceața și e posibil să plouă, însă pe parcursul zileivor fi și scurte momente însorite.

În Maramureșmaximeleating 9…11 grade, iar minimele, 2…4 grade.Sunt prognozate ploipână la sfârșitul săptămânii.

Media termică a zilei va fide 12 grade în Moldova, iar noapteatemperaturile se vor apropia de 3 grade Celsius. Cerul va fi predominant noros și e posibil să aparăcâteva ploi slabe.

În Dobrogea, termometrele vor arătamaxime între 7 și 13 grade și minime între 2 și 7 grade. Și aici se anunță ploi temporare.

În Muntenia, la miezul zilei vor fi în jur de 13 grade, iar minimele vor fi cuprinse între2 și 4 grade.Precipitații vor fi în general sub formă deploiși burniță,iar ceața va persista în primele ore.

În Olteniase anunță o zi cu cer destul de mohorât. Sunt prognozateploi slabe, iar în primele ore ale zilei va fi ceață. Temperaturile maxime vor atinge 11grade.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, temperaturile vor fi chiar mai ridicate decât înzilele precedente. Cerul va avea înnorari, mai persistente în prima parte a zilei, iar dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţa, posibil asociata trecător cu burniţa. Temporarvor fi condiţii deploi slabe.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în cursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimã va fi de -2…0 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo la munte

Și în zona montană temperaturile rămân mult prea ridicate pentru luna februarie. Cerul va fi mai mult noros, iar în zonele înalte din jumatatea de nord a Carpaţilor Orientali şi din Carpaţii Occidentali vor fi precipitaţii mai ales sub forma de lapoviţa şi ninsoare.

Vântul se va intensifica treptat la munte, cu rafale ce vor depăşi pe creste, în a doua parte a intervalului, 80…90 km/h, iar în rest va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificari, ziua în sud-est, iar noaptea în nord-vest şi centru.Maximele vor fi cuprinse între – 1 şi 8 grade.Temperaturile minime se vor situa între -5 şi 6 grade.