Prognoza meteo. Cod galben de ceață în 17 județe ale țării

Prognoza meteo. Cod galben de ceață în 17 județe ale țării
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis un cod galben de ceață pentru 17 județe ale țării.

Astfel, până la ora 8, în județele Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, în zonele joase ale județelor Argeș, Prahova, Dâmbovița, dar și în București, se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m.

Totodată, până la ora 9, în județele Tulcea, Constanța, Galați, Vaslui, dar și în zonele joase ale județelor Bacău și Vrancea se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

Tot până la ora 9, în județele Olt și Dolj, se va semnala local ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii sub 200 m și izolat burniță.

Prognoza meteo, azi, 4 februarie 2021

Joi, 4 februarie, temperaturile continuă să crească, însă vântul rămâne destul de activ mai ales în nord-vestul, nord-estul, centrul țării și în zona montană. O să mai plouă în vest, nord și centru, iar în zona montană înaltă vor cădea precipitații îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 8 și 16 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 6 grade.

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic, valabil joi, de la ora 06:00 până la ora 21:00. În acest interval vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse 70…80 km/h.

În zona montană vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Orientali, rafalele vor depăși 90…120 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h se vor semnala local și în restul teritoriului. În noaptea de joi spre vineri vântul va mai prezenta intensificări în zona de munte și în nord-est.

Sunt vizate de codul galben de vânt puternic județele Satu Mare, Maramureș, Mureș, Suceava, Arad, Neamț, Bacău. Vrancea, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara. Arad, Alba, Bihor, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud.