Prognoza meteo. Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului

Prognoza meteo. Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, pentru noaptea de marți spre miercuri, cod galben pentru mai multe județe ale țării.

Astfel, până la ora 2, în zona de munte de peste cota 1800 m ale județelor Maramureş, Cluj și Bistriţa-Năsăud se vor semnala ninsori și intensificări ale vântului, cu rafale de peste 75 – 85 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Totodată, până la ora 2, în localitățile Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Racovița, Turnu Roșu, Sadu, Boița; ale județului Sibiu, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 60-70 km/h.

Prognoza meteo până vineri: Cod galben de ploi, lapoviță și ninsoare

Amintim că meteorologii au emis un cod galben de ploi, valabil de marți seară, de la ora 18:00, până joi, la prânz, în zonele montane din 16 județe. La sfâșitul acestei săptămâni, precipitațiile vor deveni lapoviță și ninsoare, iar nopțiile devin geroase.

Așadar, în intervalul prognozat, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că pe tot parcursul intervalului menționat se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar pe arii restrânse 40…60 l/mp. Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă.

Județele afectate vor fi Alba, Argeș, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Timiș, Vâlcea.

Cum va fi vremea în această săptămână

Meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de sud a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane din vest și nord, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Tags:
Ultima oră