Prognoza meteo. Cod galben de rafale în zonele de munte ale judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara

Prognoza meteo. Cod galben de rafale în zonele de munte ale judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara
Sursa Foto: Eberhard Grossgasteiger/ Pexels

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis un cod galben de rafale în zonele de munte ale judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara, valabil până la ora 14.

Mai exact, șa altitudini de peste 1800 m vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 100 kilometri pe oră, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Prognoza meteo, marți, 19 ianuarie 2021

Amintim că marți, gerul persistă în cea mai mare parte a țării, îndeosebi noaptea și dimineaţa și în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi noros, ziua în vestul, centrul şi nord-vestul ţãrii, apoi şi în nord-est, unde temporar va ninge şi se va depune strat nou de zãpadã, mai consistent în partea de nord-vest. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar izolat şi trecãtor va fulgui.

Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 2 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi vestul Olteniei, iar cele minime, între -11 şi -1 grad.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, iar noaptea şi în vest. Izolat, mai ales la munte, vor fi condiţii de ceaţã, asociatã cu chiciurã și se va forma polei.

Până miercuri, vremea rămâne deosebit de rece. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade.

Nici în timpul zilei negative nu se încălzește, maximele fiind cuprinse între -10 și 0 grade.