Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 20-27 iulie 2020

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 20-27 iulie 2020
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie transmit că, în săptămâna 20 – 27 iulie 2020, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice, iar ploile vor fi abundente în sudul, centrul şi nordul țării, dar şi uşor deficitar în nord-est.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în săptămâna 20-27 iulie 2020

În săptămâna 20 – 27 iulie 2020, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. Excepţie va face sud-estul țării, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Ploile vor fi abundente în sudul, centrul şi nordul țării, dar şi uşor deficitar în nord-est. În restul teritoriului, cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În Banat, maximele termice vor crește, astfel încât, la sfârșitul intervalului de prognoză vremea va deveni călduroasă, iar media lor se va situa între 30 și 32 de grade Celsius. Media minimelor va fi tot mai ridicată, până spre 16 – 17 grade Celsius, în 26 iulie.

În Crișana, media maximelor va ajunge până spre 30 de grade Celsius în ultima zi. Media minimelor termice va crește ușor și treptat și va ajunge să atingă, la finalul intervalului, în jurul a 16 grade Celsius.

În Transilvania, media maximelor va fi în creștere, până la 28 de grade Celsius la finalul intervalului de prognoză, iar a minimelor nu va avea variații semnificative și se va situa în jurul a 13 grade Celsius.

În Maramureș, se va relua treptat procesul de încălzire, care se va resimți mai mult la valorile diurne, decât la cele nocturne.

În Moldova, maximele termice vor avea variații în general între 26 și 29 de grade Celsius.

În Muntenia, maximele termice vor crește treptat, astfel încât, în ultimele zile din intervalul de prognoză vremea va redeveni călduroasă.

În Oltenia, maximele termice vor avea variații în general între 27 și 32 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 27 iulie – 3 august, temperaturile vor fi uşor coborâte față de cele normale, în regiunile vestice şi nord-vestice, dar şi uşor ridicate în sud-est. În restul țării, temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în nord-vestul ţării şi în general deficitare în regiunile sudice, iar în restul țării vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru București

În București, vremea va fi călduroasă, însă sunt așteptate și averse însoțite de descărcări electrice.

Maximele din Capitală vor fi cuprinse între 27 și 30 de grade Celsius, iar minimele între 16 și 19 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

Temperaturile maxime vor avea o medie cuprinsă între 16 și 21 de grade Celsius, iar minimele între 8 și 11 grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, nu vor mai fi modificări semnificative față de săptămâna anterioară, maximele se vor situa, în medie, între 27 și 29 de grade Celsius, iar media minimelor va fi între 18 și 20 de grade Celsius.