Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 20-27 septembrie 2020

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 20-27 septembrie 2020
Sursa foto: Peter H /Pixabay

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo săptămâna 20-27 septembrie 2020. Potrivit acestora, toamna își intră în drepturi, iar temepraturile încep să se apropie de normalul perioadei.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în săptămâna 20-27 septembrie 2020

Mai exact, în ultima săptămână din luna septembrie, toamna își intră în drepturi, iar temepraturile încep să se apropie de normalul perioadei, și chiar ușor mai scăzute în în centrul și nordul României.

Banat

Până în 25 septembrie se va încălzi ușor, cu maxime ce vor urca, în medie, la 26 de grade, însă în ultimele două zile de prognoză vor coborî spre 22 de grade Celsius.

Minimele se vor situa, în medie, între 10 și 12 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 22–27 septembrie.

Crișana

Din 20 și până în 25 septembrie regimul termic va marca o creștere treptată, la valori medii de 26 de grade, apoi va intra din nou într-un proces de scădere, spre medii de 22 de grade Celsius.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 12 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 23–27 septembrie.

Transilvania

Se va încălzi ușor până în data de 25 septembrie când vor urca la valori de 24 de grade Celsius. Finalul de interval va aduce o răcorire ușoară, la medii diurne de 22 de grade Celsius.

Regimul termic nocturn va situa, în medie, între 8 și 10 grade Celsius.

Maramureș

Până în 21 septembrie vremea va fi rece, cu medii ale maximelor de 18 – 20 de grade Celsius, apoi se va încălzi treptat, spre valori de 24 de grade Celsius. În ultimele zile se va răci din nou, astfel că media maximelor va ajunge la 21 de grade Celsius.

Temperaturile minime vor crește treptat din 22 septembrie, până la valori mediate în jurul a 10 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în 26 și 27 septembrie.

Moldova

Vremea va urma un proces de încălzire treptată, spre maxime, în medie, de 22 – 24 de grade Celsius.

În 20, 21 și 22 septembrie regimul termic nocturn, în medie regională, va fi de 8 – 9 grade, iar până la finalul prognozei se estimează că va ajunge la 10 – 11 grade.

Muntenia

Perioada următoare va fi caracterizată de o revenire sub aspect termic, ce va determina maxime, mediate regional, de 24…26 de grade.

Regimul termic nocturn va crește ușor până la finalul prognozei spre valori, estimate mediat, de 12 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Oltenia

Vremea se va răci semnificativ pe intervalul 20 – 21 septembrie, astfel că temperaturile se vor situa în jurul normelor și ușor sub acestea, cu medii de 20…22 de grade. Din 22 septembrie vremea se va ameliora ușor sub aspect termic, astfel încât mediile maximelor vor fi între 23 și 25 de grade.

Până spre sfârșitul prognozei se estimează o creștere treptată a valorilor minime, la medii de 12 grade. Ploile vor lipsi pe aproape tot parcursul intervalului.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 32 de grade Celsius, iar cele minime între 11 și 18 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

Din 20 septembrie și până în 21 septembrie se va răci, chiar semnificativ, astfel că maximele mediate vor fi de 10…12 grade. Pe intervalul 22-26 septembrie se va încălzi ușor, cu medii ale maximelor de 14…16 grade, iar la final se preconizează din nou o scădere a valorilor termice spre 14 grade.

Temperaturile minime vor vor scădea brusc la 2 grade mediat regional în 20 septembrie și ulterior vor crește din nou până la medii în jurul a 8 grade.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, din 21 septembrie și până la finalul intervalului, se va mai încălzi ușor, iar regimul termic diurn, mediat regional, va fi de 22 – 24 de grade.

Temperaturile minime vor crește treptat spre 14…15 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”