Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 23-29 noiembrie 2020

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 23-29 noiembrie 2020
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru săptămâna 23-29 noiembrie 2020. Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui excedent local în nordul extrem al țării.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în săptămâna 23-29 noiembrie 2020

În Banat, media temperaturilor maxime va scădea la -1 – 0 grade Celsius. Vor fi ploi slabe în primele două zile ale intervalului.

În Crișana, se întrevede un proces de răcire la nivelul întregii regiuni, astfel că media maximelor se va situa, în general, la -2 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată în primele două zile ale intervalului.

În Transilvania, vremea se va răci, astfel, de la o medie a temperaturilor maxime de 7 – 9 grade Celsius, se va ajunge la 4 grade Celsius. Minimele vor fi preponderent negative, cu o medie de -5…-2 grade Celsius, cele mai scăzute valori, urmând să se înregistreze după 26 noiembrie. Se întrevăd precipitații, cu o probabilitate în creștere.

În Maramureș, temperatura va fi în scădere, spre o medie a valorilor maxime de 4 -5 grade Celsius. Minimele vor deveni treptat negative, cu o medie de -3…-1 grad Celsius, cele mai scăzute valori, urmând să se înregistreze după 26 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în perioada 23 – 24 noiembrie.

În Moldova, media regională a temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4 – 6 grade Celsius, iar minimele vor fi în jur de 0 grade Celsius în intervalul 23 – 25 noiembrie și de -3…-2 grade Celsius spre finalul lunii. Probabilitatea de precipitații se va semnala pe arii restrânse.

În Muntenia, în intervalul 23-25 noiembrie vor fi temperaturi minime în jur de 1 grad Celsius, iar spre finalul lunii media acestora va deveni negativă, la o valoare de -2 grade Celsius. Sunt posibile precipitații, cu o probabilitate în creștere după 23 noiembrie.

În Oltenia, media temperaturilor maxime va scădea la 6 – 8 grade Celsius, iar minimele vor fi ușor pozitive la început, apoi, în special după 26 noiembrie, media acestora va scădea la -2 – 0 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, cerul va fi parțial înnorat. Temperatura maximă va ajunge la 9 grade Celsius, iar cea minimă la -3 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, se va produce o răcire a vremii, iar până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile maxime mediate pentru întreg spațiul montan vor fi în jur de 0 grade Celsius. Nopțile vor deveni tot mai reci, astfel că, se va ajunge la valori în jur de -6 grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, până la finalul intervalului de prognoza, media maximelor nu va mai depăși 8 grade Celsius. Pe timpul nopților, se vor înregistra temperaturi minime în jur de 3 grade Celsius în intervalul 23 – 25 noiembrie și de 0 – 1 grad Celsius spre finalul lunii noiembrie. Probabilitatea de precipitații va fi în general redusă.