Prognoza meteo în perioada 27 iunie – 4 iulie 2021. Un val de aer fierbinte ajunge în România (VIDEO)

Prognoza meteo în perioada 27 iunie - 4 iulie 2021. Un val de aer fierbinte ajunge în România (VIDEO)
Sursa Foto: Alexandr Podvalny/ Pexels

Furtunileau semănat groază în toată țară. Doar în ultimele 24 de ore, sute de familii au privit neputincioase cum gospodăriilele sunt inundate, drumurile au fost blocate de aluviuni, gheața a stricat tot ce a prins în cale, iar vijeliile au măturat aproape toată țara.

Meteorologul Mihai Huștiu a declarat pentru B1 TV că vremea nu se schimbă prea mult nici săptămâna viitoare, deși episoadele de furtună se răresc.

Sunt vești bune fata de zilele trecute. Avem parte de o ameliorare subaspectul instabilitățiiatmosferice. Vor mai fi și astăzi furtuni în Muntenia, Transilvania, zonele de deal și munte, unde după amiază sunt așteptate noi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului posibil şi vijelii şi căderi de grindină. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate 20-40l/mp”, a spus specialistul ANM.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Un nou val de aer cald va toropi România

„Temperaturile vor fi cuprinse între 25 și 33 de grade Celsius, iar în Bucureşti sunt în ușoară scădere, maxim 30-31 de grade. Pentru următoarele zile, o vreme asemănătoare, dar din ce în ce mai caldă, un nou transport de aer cald va determina temperaturi caniculare marţi, miercuri joi, temperaturi în jur de 35 de grade, în prima fază în Oltenia, apoi şi în partea de veste. Disconfortul termic va fi în creștere în mare parte din ţară, însă să instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată, mai ales în zonele de deal şi munte, unde în timpul după-amiezelor vor fi ploi torențiale, descărcări electrice şi vijelii”, a mai spus Huștiu.

Apa mării s-a încălzit, însă pe litoral sunt posibile ploi ușoare

„Pe litoral temperaturile vor fi de 27-28 de grade, iar apa mării are o temperatură ridicată, s-a încălzit semnificativ în ultima săptămână, 22-24 de grade, puțin probabil să avem manifestări de instabilitate, însă nu este exclus să apară ploi de vară, de scurtă durată”, a declarat meteorologul.

Urmăriți B1TV.ro și pe