Prognoza meteo: Ger, ninsori abundente și vânt puternic până la sfârșitul săptămânii

Prognoza meteo: Ger, ninsori abundente și vânt puternic până la sfârșitul săptămânii
Sursa Foto: Hepta

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, care vizeazăninsori moderate cantitativ în aproape totaă țara șiintensificări ale vântului în zona montană înaltă. Prognoza meteo intră în vigoare miercuri, 13 ianuarie și este valabilă până vineri dimineață.

În următoarele 36 de ore vatemporar va ninge în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în zona de munte, prin acumulare, se vor înregistra cantități de 15…20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.
În zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60-80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității, potrivit meteoromânia.ro.

La sfârșitulsăptămânii, vremea va deveni rece, geroasămai ales noapteași dimineața.

Prognoza meteo pentruBucurești

Miercuri, cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei, sunt prognozateprecipitaţii mixte slabe,vânt moderat și temperaturi care nuvor depăși3 grade Celsius: Noaptea, temperaturile scad până la-4…-3 grade.

Joinoapte temperaturile vor scădea până la-6 grade și va continua să ningă, în timp ce vineri sunt anunțate minime de pănă la-9 grade şininsori slabe. Gerul se accentuează sâmbătă, când maximele nu trecde -4 grade, iar în timpul nopții se ating -12 grade. Vântul va atinge la rafale vitezede 25…35 km/h.