Prognoza meteo pentru a doua jumătate a lunii octombrie: vremea se încălzește. Valorile termice în noiembrie 2021 (VIDEO)

Prognoza meteo pentru a doua jumătate a lunii octombrie: vremea se încălzește. Valorile termice în noiembrie 2021 (VIDEO)
Sursa Foto: Freepik

Începutul lunii octombrie a fost extrem de friguros, cu temperaturi mai degrabă caracteristice începutului de iarnă, iar precipitațiile au fost abundente.

Pentru perioada următoare, însă, meteorologii prognozează o încălzire a vremii. Elena Mateescu, directorul ANM a precizat pentru B1 TV, că zilele de joi și vineri ale săptămânii următoare aduce zile însorite şi cu temperaturi ridicate, în toată țara.

„Dacă primele zile ale săptămânii viitoare vor caracteriza în continuare temperaturi scăzute, deși valorile vor fi în creștere de la o zi la alta, contăm pe valori maxime de 17-18°C, în deosebi în partea de vest, sud-vest și sud a țării.

Inclusiv în Capitală, veştile sunt bune pentru că joi și vineri este posibil să înregistrăm valori chiar și de 20-22 °C  în regiunile extracarpatice, inclusiv în București.

Sfârşitul de săptămâna aduce din nou o răcire, pentru că temperaturile scad, vom avea cel mult 14-15°C, o diferenţă de 5-6°C la nivelul maximelor.

Nopţile şi dimineţile rămân în continuare reci, vor fi valori care nu vor depăşi în prima parte a săptămânii 6-7°C și chiar sub 0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei.

Abia sâmbătă și duminică, din nou, aceste valori vor fi apropiate de normele climatologice la nivelul minimelor.

Săptămâna 25 octombrie aduce chiar valori mai coborâte în ceea ce priveşte minimele. Per ansamblu, săptămâna 18-25 octombrie, caracterizează vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă.

Precipitațiile scad la nivelul ariei și în ceea ce priveşte cantitatea, mai ales în jumătatea sudică a țării”, a precizat directorul ANM, prentru Talk B1, prezentat de Irina Pătraru.

Prognoza meteo luna noiembrie 2021

Luna noiembrie se anunță friguroasă, dar cu precipitații reduse, a explicat Elena Mateescu.

„Începutul lunii noiembrie păstrează acelaşi semnal din punctul de vedere al regimului de temperaturi ca sfârşitul lui octombrie: valori uşor peste normal şi un precipitaţii deficitare. Climatologic vorbind, ultima lună de toamnă aduce în de medie valori de temperaturi uşor mai coborâte cu 5-6 grade faţă de a doua lună de toamnă și este mai secetoasă”, a precizat specialistul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
19:25 - Florin Roman (PNL): Despre Florin Roman s-au putut spune multe lucruri, mai puțin un lucru – că e corupt. Mă cunosc mulți, poate de asta și deranjez în stânga și-n dreapta (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)