Prognoza meteo: Sfârșit de săptămână cu vreme capricioasă. Cât încep și cât țin ploile

Prognoza meteo: Sfârșit de săptămână cu vreme capricioasă. Cât încep și cât țin ploile
Sursa Foto: Hepta

Toamna își intră în drepturi la sfârsițul acestei săptămâni. Începând de vineri, vremea se strică, ploile nu mai contenesc și un val rece intră pe teritoriul României. Temperaturile vor atinge maxim 22 de grade în majoritate regiunilor teritoriului, în timp ce învestul țării se atingcele mai scăzute valori termice.

Joi, în cea mai mare parte a teritoriului, va fi vreme predominat frumoasă, dar trecător, prin regiunile nordice, nord-estice și în zonele montane vor fi înnorări temporare și se vor semna ploi de scurtă durată și posibildescărcări electrice.

În noaptea de joi spre vineriși pe parcursul zilei de vineri, vântul va avea uneleintensificări locale și temporare, cu viteze mai mari în sud-estul țării.

Vineri, vremea se va răci față de ziua anterioră, accentuat în jumătate de nord a țării. Valorile termice ajung la cele normale pentru această perioadă.Cerul va fi variabil cu înnorări și temporar ploila munte, în special în zona Carpaților Meridionali și pe arii mai restrânse, cu probabilitate mai marecentrul țării. Vineri vor fi între 16 și 22 de grade, iar noaptea vor fi cuprinse între 4 și 14 grade.

Prognoza meteo în principalele regiuni ale țării

În Banat, în zilele de 18, 19 şi 20 septembrie vremea se va schimba radical, iar la amiază vor fi cel mult20 – 22 de grade. Minimele voratinge și10 grade și în weekend și sunt prognozate șanse mari de ploaie.

Nici în Crișana, nu vor fi mai mult de 20 de grade, iar temperaturile minime vor scădea, în medie, la doar 8 grade pe19, 20 şi 21 septembrie și este foarte posibil să plouă.

Meteorologii au avertizat că se va răci accentuat și în Transilvania, unde media temperaturilor maxime va fi de 18 grade, iar noaptea, vor oscila între 8 şi 10 grade.

De vineri și pâmnă lunvremerece este anunțată și în Maramureș cumaximede 18 – 20 de grade și nopți cu 6 grade.Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 17 septembrie.

În Moldova, în zilele următoare se va răci brusc18 grade se vor înregistra la amiază, iar în timpul nopții valorile scad la8 – 9 grade. Sunt șanse mari de ploaie joi și vineri.

Și în Dobrogea urmează zile reci, de20 de grade, și nopți de 17.Vineri esteposibil să plouăslabpe arii restrânse.

În Muntenia, în intervalul prognozat sunt anunțate 20 de grade la amiază.Minimelor vor ajunge și la 8 grade în noapte de sâmbătă spre duminică.

Șansele de ploaie sunt reduse,cu excepţia zilei de vineri,când pot apărea averse sporadice.

Chair dacă rămâne mai cald decât în restul țării, și în Oltenia vremea frumoasă începe să pălească. În acest weekendse va răci semnificativ, astfel că temperaturile se vor situa între 20 – 22 de grade și8 şi 10 grade noaptea. Doar vineri sunt așteptate ploi slabe.

Prognoza meteo în București

Joi, vremea va fi frumoasă și caldă în general, iar în primele ore ale zilei vor fi nori joși sau ceață și se va însenina după-amiază. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, însă scădere față de ziua anterioară, va fi de 28 de grade, iar minima va fi de 15-16 grade.

Vineri, vremea se va răci, iar cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate începând de seara.Probabilitate de ploaie va fi redusă.Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 13-14 grade.

Prognoza meteo la munte

Și la munte se strică vremea începând cu aceast sfârșit de săptămână. De vineri până luni se va răcisemnificativ, maximele vor fi de 10 – 12 grade. În nopțile de vineri și sâmbătă sunt anunțate doar 2 grade.Ploile se vor semnala în zilele de 17 şi 18 septembrie.