Prognoza meteo toamna 2020. Vremea în următoarele trei luni: Temperaturi mai ridicate decât în mod normal și ploi mai dese

Prognoza meteo toamna 2020. Vremea în următoarele trei luni: Temperaturi mai ridicate decât în mod normal și ploi mai dese
Sursa Foto: Pixabay

Meteorologii au anunțat că toamna anului 2020 va fi lungă și căldurosă. Cel puțin în prima parte, temperaturile vor rămâne comparabile cu cele de vară. Precipitațiile care vor cădea se vor încadra în limita normală a perioadei, iar frigul se va resimți cu adevărat începând cu cea de-a doua jumătate alunii noiembrie.

Prognoza meteo în luna septembrie 2020

Potrvit meteorologilor,în prima lună de toamnă, vremea se va menține caldă, chiar cu temperaturi mai ridcate față cele normale. Chiar dacă nu vor fi schimbări semnificative, pe alocuri vor fi și ploi, aversele făcându-și simțită prezența, datorită persistenţei deasupraEuropei, a unui brâu de presiune atmosferică relativ ridicată, ce uneşte Anticiclonul Azoric cu maximul barometric est-european. Cel mai puțin va ploua în Dobrogea, iar cel mai mult în nordul țării.Temperatura maximă în țară va fi de26°C, iar ceaminimă20°C. În București, sunt prognozate valori de 23°C.

Prognoza meteo în luna octombrie 2020

Temperaturile rămân ușor crescute și înluna octombrie, dar ploile își vor face simțită prezențaaproape în fiecare zi în anumite regiuni, cu precădere în nordul țării. Temperatura maximă a sezonului este de 18°C. Dimineața, temperatura scade până la 13°C. În Capitală, mercurul nu va coborî sub 16 grade.Cel mai cald va fi în Dobrogea și în Munteania, iar cel mai frig se anunță în zonele de munte, cum ar fiSinaia,Vatra Dornei, Miercurea-Ciuc.

Prognoza meteo în luna noimebrie2020

Luna noiembrie va aduce mai puține precipitații decât octombrie, dar vremea se răci accentuat,iar vântul va sufla, în medie cu până la14km/h.Maximele vor atinge până la 12 grade, iar minimele 7. În Capitală, temperatura minimă în noiembrie în București va fi de 10°C.Cele mai puțin ploivor cădeaîn Moldova şi în sudul Olteniei.