Prognoza meteo weekendul 2-4 octombrie 2020. Vremea se încălzește treptat și atinge valori termice peste nivelul obișnuit

Prognoza meteo weekendul 2-4 octombrie 2020. Vremea se încălzește treptat și atinge valori termice peste nivelul obișnuit

Vremea începe să se încălzească în weekendul2-4 octombrie, față de zilele precedente, iarploile se răresc.

Vineri se anunță vreme caldă.Cerul va prezentaînnorări temporare în regiunile vestice, nordice și centrale, unde sunt așteptate ploislabe cantitativ.Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 14 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest și pe litoral, spre valori în jurul a 17 grade.

Tendința de încălzire se menține și pe parcursul zilei de sâmbătă, când cerul va fi predominant senin. Vântul continuă să batăîn vest, în est, în sud-est și pe creste. Maximele termice vor fi cuprinse între 27 și 30 de grade.

Duminică se anunță o ziși mai caldă. În vest și în nord-vest sunt anunțate ploi însoțite dedescărcări electrice, în timp ce vântul va continua să mai suflepe crestele montane, în vest, în nord, dar și în ținuturile estice.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în weekendul 2-4 octombrie 2020

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână, în Banat și Crișana, temperaturile depășesc normalul perioadei și se situează între27-28 de grade. În timpul nopții,termometrele vor arăta 15-16 grade.

În Transilvania sunt anunțate 25-26 de grade ziua și 9-11 grade noaptea.

Și în Maramureș se face mai cald. Vor fi 26 de grade la amiază și 10-11 în cursul nopții.

Regiunea Moldovei se va bucura de zile plăcute, cu 23-24 de grade și nopți cu11-13.

În Muntenia, indicele de temperatură maximă se apropie de 27 de grade, iar minima atinge 14 grade Celsius.

Și în Oltenia se va face mai cald decât în mod obișnuit pentru începutul lunii octombrie. Sunt prognozate 27 de grade la amiază și 13-14 noaptea.

Prognoza meteo în București

Vineri, vremea bună ajunge și în Capitală, acolo unde norii nu prea mai apar, iar maxima ajunge pe la 25 de grade.

Vremea frumoasă ține și sâmbătă, chiar dacăvântul mai adie ușor. Maximele termice ating 28 de grade.

Dumincă va fi cea mai caldă zi din acest weekend. Soarele strălucește șise ating, la amiază 29-30 de grade. Destul de cald va fi si noaptea, când mercurul din termometre nu va coborî mai jos de17-18 grade.

Prognoza meteo la munte

Și în zonele montane, ziua de vineri se anunță caldă, cucâțiva stropi de ploaie dimineața, după cate soarele va străluci tot restul zilei.

Sâmbătăse face chiar mai cald decât vienri, chiar dacăvânt de întețește în zonele înalte.

La fle de cald va fi si duminică, însă spre seară,în masivele din vestul și nordul țării sunt anunțate ploi, însoțite de descărcări electrice și vânt intens.

Prognoza meteo la mare

La sfârșitul acestei săptămâni, în Dobrogea, valorile maxime vor fi în creștere spre o medie de 24 de grade, vremea devenind mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii octombrie. Noaptea vor fi în jur de 14-15 grade Celsius.