Prognoza meteo pentru weekendul 25-27 septembrie 2020. Încep ploile în toată țara

Prognoza meteo pentru weekendul 25-27 septembrie 2020. Încep ploile în toată țara
Sursa Foto: Hepta

Weekendul 25-27 septembrie 2020 aduce vreme rece și schimbătoare în toată țara. Sunt prognozate averse însemnate, instabilitate atmosferică șiminime ce vor scădea până la 8 grade. Meteorologii anunță că va fi un sfârșit de săptămână ploios.

Se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică local la munte și pe arii restrânse în vest și nord-vest.Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate. Sunt anunțate averse și descărcări electrice pearii restrânse, mai ales la munte șiîn vestul, sud-vestul și, parțial, centrul țării.Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar temporar și în restul teritoriului, dar cu precădere în regiunile vestice și estice.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în weekendul 25-27 septembrie 2020

În acest sfârșit de săptămână, în Banat, temperaturile scad până la 19-20 de grade, iar noaptea se vor înregistra 14-6 grade. Ploile se vor semnalape ariiextinse și posibil însemnate cantitativ.

În Crișana se va răci semnificativ. Sunt prognozate maxime de 18-20 de grade și minine de14-15 grade. Cantitățile de apă vor fi însemnate.

În Transilvania se va răci accentuat, maximele nu vor depăși 18-20 de grade. Nopțile vor fi răcoroase, cu7-12 grade și cu valori mult mai scăzute în depresiuni. Pe parcursul celor 3 zile de prognoză, va ploua pe arii extinse cu cantități de apă însemnate.

Și în Maramureș se va răci începând de vineri. La amiază vor fi 17-20 degrade, iar noaptea, în jur de 14 grade. De sâmbătă, nopțile vor deveni tot mai răcoroase, cu o mediede 7-8 grade. Va plouaarii extinse, iar probabilitatea pentru cantități de apă însemnate va fi ridicată.

În Moldova vremea se menține caldă până sâmbătă, chiar călduroasă în sudul regiunii, cu o medie regională a valorilor maxime cuprinsă între 26 și 29 de grade. De duminică temperaturile scad și ajung chiar și la 18 grade ziua și minime de 14-15 grade.

În Dobrogea vremea se menține destul de caldă până duminică. Valorile se vor situa în jurul a26 de gradeși minime de 16-18 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată sâmbătă.

Vremea frumoasă se menține în Muntenia până sămbătă, cu temperaturi de 29-30 de grade. Începând de duminică se va răci accentuat, temperaturile scad până la 20 de grade Celsius. Există șanse mari de ploaie pe tot parcursul sfârșitului de săptămână.

Vineri, vreme se menține caldă și în Oltenia, local călduroasă în sudul regiunii, cu temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, între 26 și 29 de grade. De sâmbătă se va răci, iar temperaturile vor scădea până la 20 de grade, iar noapte vor fi10 grade.Se vor semnala ploipe arii mai extinseși cantitățile de apă, local însemnate cantitativ.

Prognoza meteo pentru București

În București,vremea se va menține plăcută, însă ploile își vor face simțită prezența și aici. Vineri, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.Temperatura maximă va fi de 30-31 de grade, iar cea minimă de 16-18 grade.

Sâmbătă,vremea devine instabilă, iar în a doua parte a zilei apar ploileînsoţite de descărcări electrice şi vânt intens.

Începândde duminică se face frig. Temepraturile nu mai depășesc 24 de grade Celsius la amiază.

Prognoza meteo la munte

Valorile termice se vor situa peste mediile multianualeși la munte până vineri. Maximele oscilează între 16 și 18 gradeși minine de 10 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala ploi, pe arii extinse și cantitățile de apă vor fi local însemnate cantitativ.

Vineri, cerul va fi înnorat în cea mai mare parte a timpului.Ploileaparsporadic, iar vântul suflă mai tare pe creşte.

De sâmbătă se face frig și ploile se intensifică și sunt însoțite de descărcări electrice șivânt puternic.

Duminică cerul rămâne înnorat, însă ploi mai apar doar în Carpaţii Orientali şi în nordul Carpaţilor Meridionali.

Prognoza meteo la mare

La malul mării, vineri vremea rămâne frumoasă, cu unele înnorări în timpul zilei şi cu vânt intens în special după-amiază şi seara.

Sâmbătă, vântul se intensifică și apar şi aversele, însoţite de descărcări electrice.

Ziua de duminică se anunță rece. Pe parcursul weekendului vor fi24 de grade în aerşi 20 de grade în apa mării.