Vreme extrem de rece în România. Directorul ANM: Vom înregistra atât valori minime negative, cât și maxime negative în întreaga țară (VIDEO)

Vreme extrem de rece în România. Directorul ANM: Vom înregistra atât valori minime negative, cât și maxime negative în întreaga țară (VIDEO)
FOTO: Pixabay.com

România se pregătește pentru un val de ger și vreme extremă. Precipitații sub fomră de ninsoare sunt anunțate pentru mai multe zone din țară, la finanulu acestei săptămâni. Vântul va avea intensificări de până la 40 de km/h, iar directorul ANM avertizează că astfel va fi accentuat frigul resimțit în majoritatea teritoriului.

Până mâine la ora 12.00 ne vom afla sub incidența unor avertizări meteorologice de cod galben pentru Carpații Occidentali, nordul Orientalilor și vestul Meridionalilor, acolo unde precipitațiile, predominant sub formă de ploaie vor cumula cantități între 20 – 25 de litri/mp, la nivel izolat 40 de litri/mp.

De mâine dimineață, de la ora 6.00, până la ora 12.00, se vor semnala depuneri de polei și intensificări ale vântului de în partea de vest și nord-vest a țării. La rafală, acestea vor înregistra 55 – 65 de km/h, viscolind ninsoarea.

Tot de joi, de la ora 12.00 până vineri la ora 12.00 vremea se va răci accentuat. Intensificările de vânt, ninsorile viscolite și fenomenul de polei vor fi de interes.

Vremea se va răci accentuat în toate regiunile țării, pe parcursul nopții de joi spre vineri va fi ger în special în partea de nest, nord, nord est și centru a țării, după care și în jumătatea sudică a țării, la finalul acestei săptămâni.

Pe parcursul săptămânii viitoare vom înregistra atât valori minime negative, cât și maxime negative în întreaga țară.

Gerul este cauza de faptul că masa de aer polar de la latitudini nordice va coborî și va cuprinde și zona spațiului geografic al țării noastre. Va înlocui practic masa de aer cald, de origine tropicală, dinspre nordul Africii care a existat pe parcursul primei decade din această lună. Aceste alternanțe de vreme foarte calde, iată cu vreme mai rede decât în mod obișnuit reprezintă deja o obișnuință și pune în evidență diferențele termice semnificative.

Astăzi am înregistrat 19 grade Celsius la Zimnicea, 16 grade la București, iar mâine vom mai înregistra temperaturi pozitive în jurul valorilor de 10 – 14 grade Celsius, local, în partea de sud și sud – est a țării, însă vineri dimineața minimele vor fi deja negative, de -14 până la -2 grade Celsius”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, în direct pe B1 TV.

Cât timp va ține gerul în România

Întrebată cât timp va ține gerul din România, directorul ANM a explicat:

„Până spre finele cele de-a doua decade din această lună, așa cum avem datele la acest moment. Mai facem o precizare. Vântul va prezenta intensificări în toată țara, condiții care vor amplifica senzația de rece. La Munte rafelele vor fi puternice, în zona montană înaltă vor depăși 100 de km/h, ninsorile fiind viscolite, iar zăpada spulberată.

Vremea se va menține geroaăs, pe parcursul nopților și dimineților pe tot parcursul săptămânii viitoare, fiind asociată cu intensificările de vânt, care vor amplifica senzația de frig”, a mai precizat directorul ANM la Dosar de Politician.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”