Vreme extremă la munte. Ninge abundent la Vârful Omu

Vreme extremă la munte. Ninge abundent la Vârful Omu

Marți seară aînceput săningăviscolit la munte. LaVârful Omudin Bucegi s-a aşternut deja un strat de câţiva centimentri de zăpadă.

Schimbare radicală a vremii

Meteorologii au anunțat marți seară că pe platoul Bucegi s-a depus un strat consistent de zăpadă,iar termometrul a arătat -2grade Celsius.

Luna septembrie a adus peste România un val teribil de frig, iar termomentrele aratătemperaturi mult mai mici fațăde cele firești pentru aceastăperioadă.

În Masivul Bucegis-au înregistrat minus 2grade, în plus vântul și-a făcut și el prezența, suflând cu rafale de 16 km / oră.

Cele mai scăzute temperaturi s-au înregistrat, noaptea trecută, la munte.

Cod galben de instabilitate atmosferică

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o atenționare Cod galben de vreme instabilă, valabilă până miercuri dimineață în zone din 23 de județe.

Conform prognozei, în intervalul 29 septembrie, ora 11:00 – 30 septembrie, ora 10:00, în Moldova, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi perioade în care va plouaînsemnat cantitativ și în care, îndeosebi în Moldova, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată (averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durata ale vântului și izolat grindină).

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 litri/mp și, pe arii restrânse, mai ales în Moldova, 40 – 60 litri/mp.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:53 - Fostul președinte rus Medvedev: În contextul „sancțiunilor nebunești”, Rusia nu poate continua „aprovizionarea cu alimente” / „Nu merge aşa, nu suntem idioţi”
07:34 - Zelenski, despre situația din Donbas: „Acolo este iadul. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni”
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”