Vreme siberiană în România: când se anunță următoarele căderi masive de zăpadă. Se vor înregistra temperaturi foarte scăzute în următoarea perioadă

Vreme siberiană în România: când se anunță următoarele căderi masive de zăpadă. Se vor înregistra temperaturi foarte scăzute în următoarea perioadă
(FOTO: Freepick)

În urma ciclonului polar care a adus ninsori de coșmar în România, urmează o răcire accentuată a vremii.

Meteorologii prognozează temperaturi extrem de scăzute din cauza unui val de frig. În anumite regiuni vor fi chiar și minus 15 grade Celsius.

Prognoza meteorologilor în următoarea perioadă

„Acest acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor.

Dacă vorbim de marți, miercuri și joi, de creșterea valorilor de temperaturi, în special în partea de sud a țării, unde este posibil, mai ales în sudul extrem, să înregistrăm temperaturi între 8 până la 10 grade Celsius, valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă, a explicat, potrivit Adevărul, Elena Mateescu, director al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Temperaturile înregistrate vor fi foarte scăzute

Potrivit estimărilor din acest moment, în zonele depresionare, minimele vor fi foarte scăzute, putând ajunge la temperaturi de sub -15 grade Celsius, iar în zonele mai joase de relief din intracarpartic se pot înregistra valori chiar sub -8 grade Celsius.

De asemenea, și în Capitală se pot consemna, la începutul săptămânii viitoare, valori sub -7-6 grade Celsius pe timpul nopții. Nici valorile maxime înregistrate pe timpul zilei nu vor fi unele prea ridicate.

Urmăriți B1TV.ro și pe