Vremea intră într-un proces de răcire. Diana Giurgiu, meteorolog ANM: Temperaturile scad treptat, dar vor fi în continuare peste ceea ce ar fi normal să înregistrăm la această dată (VIDEO)

Vremea intră într-un proces de răcire. Diana Giurgiu, meteorolog ANM: Temperaturile scad treptat, dar vor fi în continuare peste ceea ce ar fi normal să înregistrăm la această dată (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Vremea intră într-un proces de răcire, însă se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă în jumătatea de sud-est a României, cu temperaturi ceva mai scăzute în restul țării. În schimb, cerul va fi mai mult noros pe tot parcursul zilei și vom avea parte de ploi în aproape toată țara, a relatat Luiza Cergan, vineri dimineață, la Știrile B1 TV.

Diana Giurgiu (ANM), pe B1 TV: Procesul de răcire continuă și în zilele următoare

„A început un proces de răcire care se resimte încă de la această oră pe vestul, pe nord-vestul țării, dar într-adevăr aici, în jumătatea de sud-est, în continuare rămânem cu temperaturi peste norme astfel încât astăzi așteptăm temperaturi maxime cuprinse cam între un grad în partea de vest a țării și până la 18 grade aici, prin sud-estul Munteniei, și în Dobrogea. Într-adevăr, acest proces de răcire continuă și în zilele următoare, treptat mai scad temperaturile, însă, repet, în continuare ne vom situa cu ele peste ceea ce ar fi normal să înregistrăm la această dată”, a declarat meteorologul ANM.

Temperaturile din țară vor fi mult mai ridicate decât în mod obișnuit pentru data din calendar.

„Rămânem pe un fond termic, chiar și în zilele următoare, cu tot ce înseamnă acest proces de răcire, cu temperaturi ce se vor încadra în general cam între 4 și 9 grade. Temperaturile minime, și ele, rămân ridicate, chiar dacă în bună parte din țară, pe parcursul nopților, pe măsură ce cerul se mai degajă de nori și vom vedea Luna pe parcursul nopților, mai scad și temperaturile, devin ușor negative, însă cel mult în zonele joase ne vom apropia de acele valori de -3, -4 grade”, a adăugat Diana Giurgiu.

În Capitală va fi o vreme plăcută în următoarele zile, însă se va răci treptat și aici.

„Pentru București, și astăzi așteptăm o vreme deosebit de caldă, o temperatură maximă de 15-16 grade. Vorbim de o vreme deosebit de caldă. În acest moment, în Capitală, ar trebui să avem undeva la 2-3 grade pe parcursul zilei și undeva la -6, -5 grade pe parcursul nopților. În zilele următoare undeva în jurul a 10 grade. Abia undeva luni să mai scadă temperaturile și să așteptăm o maximă spre 6 grade”, a mai spus meteorologul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo