Vremea se răcește în toată țara. De când încep ploile

Vremea se răcește în toată țara. De când încep ploile
Sursa Foto: Freepik

După zilele călduroase de la începutul lunii noiembrie, vremea se răcește brusc și temperaturile ajung la nivelul normal al perioadei de sfârșit de toamnă.

Începând de sâmbătă, temperaturile scad mai ales în jumătatea sud-estică a țării. Cerul va fi înnorat în toată țara, va ploua în special în sud-vest la munte, dar este posibil să cadă precipitații și în restul teritoriului.

Un val de aer rece pătrunde în zona nordică a Moldovei și în Bucovina. Temperaturile scad chiar și cu până la 9 grade față de zilele trecute, și plouă, mai ales la munte.

În noaptea de sâmbătă spre duminică va ploua în sud-vest și în centru și va predomina ceața în zonele de relief joase.

Bucovina va înregistra cea mai scăzută temperatură din țară: -3 grade. Valori negative se înregistrează și în depresiunile din estul Transilvaniei, în timp ce pe litoral vor fi în jur de 11 grade.

Cum va fi vremea duminică, 7 noiembrie 2021

Săptămâna se încheie cu vreme schimbătoare și ploi în vestul și nord-vestul țării. Sunt prognozate ploile în nord, centru și la munte, iar în nordul Carpaților Orientali, la altitudini mari, apare lapovița.

Dimineața se va așterne ceața și burnița în zonele de câmpie. Temperaturi maxime vor oscila spre amiază, între  11 și 19 grade. Cel mai răcoare va fi în Maramureș, iar cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în Lunca Dunării.

Temperaturile cresc din nou luni, dar marți plouă

Prima zi a următoarei săptămâni începe cu vreme frumoasă în sud și în sud-est, dar valori termice scăzute în celelalte regiuni ale țării. Va ploua în vest, nord și centru, dar și în sudul și estul țării. Pe crestele montane apare lapovița.

Marți, vremea mohorâtă se instalează în toată țara. Cerul va fi înnorat și va ploua în toată țara. Vântul se intensifică în sud și în sud-est, iar temperaturile ajung la valori normale, adică la maxime de 14 grade.

Vremea în București

Duminică va fi o zi predominant înnorată în Capitală, cu temperaturi de maxim 15…16 grade.

Luni va fi mai cald, cel mult 20 de grade, însă va bate vântul, iar spre seară s-ar putea să plouă,

Marți, temperaturile scad din nou, la 12 de grade, vremea va fi închisă, va ploua și vor fi intensificări ale vântului.

Ultima oră