Bărbatul care a hărțuit-o pe actrița Claire Foy a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Bărbatul care a hărțuit-o pe actrița Claire Foy a fost condamnat la închisoare cu suspendare
FOTO Facebook Claire Foy

În cursul zilei de vineri, un bărbat a fost condamnat la un an și zece luni de închisoare cu suspendare după ce a hărțuit-o pe actrița britanică Claire Foy, care a interpretat-o pe regina Elisabeta a II-a în serialul „The Crown”.

Sentința a fost pronunțată la Londra. Jason Penrose, în vârstă de 49 de ani, i-a trimis actriţei de 38 de ani câteva mii de e-mailuri și a așteptat-o la reşedinţa acesteia.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare

Bărbatul a pledat vinovat la acuzaţia de hărţuire, și a recunoscut, totodată, că a încălcat un ordin de restricţie atunci când i-a trimis o scrisoare şi un pachet actriţei Claire Foy.

Artista, care a jucat rolul principal în primele două sezoane ale serialului „The Crown”, a explicat în fața instanței că vede lumea într-o manieră mult mai temătoare.

Am impresia că libertatea pe care o aveam înainte ca domnul Penrose să mă contacteze a dispărut”, a afirmat artista britanică într-o declaraţie citită la tribunal, scrie Adevărul.

Sentința care i-a adus condamnarea la 10 luni de închisoare cu suspendare include și obligaţia prezentării la o serie de şedinţe cu un psihiatru, atât timp cât Jason Penrose, care suferă de schizofrenie paranoidă, va rămâne în Regatul Unit.

Urmează ca Penrose să fie extrădat în Statele Unite

Penrose va fi extrădat în Statele Unite. Infractorul trebuie să coopereze pe deplin cu autoritățile americane pentru a se întoarce în Statele Unite. În instanță, bărbatul a anunțat că merge în Florida pentru a locui cu mama sa și a primi tratament psihiatric.

El are interdicţia de a o contacta sau de a încerca să o contacteze pe Claire Foy, precum şi interdicţia de a se apropia la o distanţă mai mică de 100 de metri de locul în care se află aceasta.

Vineri, judecătorul David Aaronberg s-a arătat „tulburat” de faptul că Jason Penrose „ar putea fi în continuare îndrăgostit nebuneşte de Claire Foy”, deşi autorităţile britanice i-au semnalat de mai multe ori că actriţa nu doreşte să intre în contact cu el.

Urmăriți B1TV.ro și pe