Bărbatul care l-a împușcat pe cel care plimba câinii cântăreței Lady Gaga și care a furat apoi buldogii a fost condamnat la 21 de ani de închisoare

Bărbatul care l-a împușcat pe cel care plimba câinii cântăreței Lady Gaga și care a furat apoi buldogii a fost condamnat la 21 de ani de închisoare
Bărbatul care l-a împușcat pe cel care plimba câinii cântăreței Lady Gaga și care a furat apoi buldogii a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, sursă foto: captură YT

James Howard Jackson a pledat vinovat la un singur cap de acuzare pentru tentativă de omor, după ce a fost eliberat din greșeală din arest.

Lady Gaga oferise o recompensă de 500.000 de dolari pentru returnarea câinilor ei

Bărbatul care l-a împușcat pe cel care plimba câinii lui Lady Gaga și i-a furat buldogii francezi în Los Angeles, anul trecut, a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru jaf, în urma căruia vedeta i-a oferit o recompensă de 500.000 de dolari pentru returnarea animalelor sale de companie.

Acordul a venit la câteva luni după ce polițiștii americani au început o vânătoare a lui Jackson, care a fost eliberat din greșeală din arest în aprilie din cauza unei erori administrative.

„Acordul de recunoaștere a vinovăției îl trage la răspundere pe domnul Jackson pentru comiterea unui act violent cu sânge rece și îi face dreptate victimei noastre”, a precizat biroul procurorului într-un comunicat.

Fischer a fost grav rănit în atac și s-a adresat luni instanței

„Este greu de crezut că se apropie doi ani de când îi scoteam pe Asia, Koji și Gustav la o plimbare de seară când, într-o clipă, m-am trezit brusc luptând din toate puterile pentru a proteja acești câini să nu fie furați.

Dar nu a fost de ajuns: am fost bătut, strangulat, împușcat și lăsat să mor, sângerând pe un trotuar. Iar Koji și Gustav dispăruseră.”

Autoritățile au declarat că, la 24 februarie 2021, Jackson, Jaylin White, 19 ani, și Lafayette Whaley, 27 de ani, au condus prin Los Angeles „în căutare de buldogi francezi”, o rasă scumpă care se poate vinde cu mii de dolari.

Ei au dat peste Fischer cu cei trei câini ai vedetei pop în apropiere de Sunset Boulevard – detectivii cred că grupul nu știa că animalele de companie îi aparțineau lui Lady Gaga.

Bărbații s-au năpustit asupra lui Fischer, strigându-i „Dă-le drumul!” în timp ce au apucat lesele animalelor, a declarat acesta pentru Rolling Stone. Fisher i-a lovit cu o sticlă de șampanie pe care o ținea în mână și încă mai ținea două dintre lese, când unul dintre bărbați a început să-l sugrume.

În timpul luptei, oficialii spun că Jackson l-a împușcat cu un pistol semiautomat, iar trio-ul a putut să plece cu doi dintre câini, Koji și Gustav, în timp ce un al treilea câine, Miss Asia, a rămas ascuns sub tufișurile din apropiere, așa cum îi spusese Fischer.

Fischer a rămas sângerând pe trotuar. Fischer a putut fi auzit pe o înregistrare de la o cameră de filmat din apropiere strigând „Oh, Doamne! Am fost împușcat!” și „Ajutați-mă!” și „Sângerez!”.

Glonțul i-a străpuns plămânul, care ulterior a cedat de mai multe ori și a fost nevoie ca medicii să îndepărteze mai mult de o treime din organ, potrivit Rolling Stone. De asemenea, el a rămas cu mai multe coaste rupte și tăieturi pe brațe și picioare.

După jaf, Lady Gaga a oferit „500.000 de dolari oricărei persoane care are cei doi câini ai ei, fără a pune întrebări”. Câinii au fost returnați câteva zile mai târziu de o femeie care a fost, de asemenea, acuzată de complicitate.

La două luni după atac, cinci persoane au fost arestate în legătură cu incidentul, inclusiv Jackson, pe care autoritățile l-au eliberat ulterior din greșeală.

Jackson a recunoscut că a provocat vătămări corporale grave. El a fost condamnat la 21 de ani de închisoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe