Benone Sinulescu, înmormântat azi la Arad, cu onoruri militare

Benone Sinulescu, înmormântat azi la Arad, cu onoruri militare

Benone Sinulescu va fi înmormântat la cimitirul „Eternitatea” din Arad. Oamenii sunt aşteptaţi să-l conducă pe ultimul drum pe regretatul artist de muzică populară.

Benone Sinulescu este înmormântat astăzi la Arad

Trupul neînsufleţit al artistui a fost depus, vineri, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, pentru ca oamenii să-i poată aduce un ultim omagiu.

Sicriul cu trupul artistului va fi scos în piaţa „Avram Iancu” din spatele Teatrului, unde cei care doresc pot participa la funeralii, scrie publicaţia locală aradon.ro.

Slujba religioasă va începe la ora 13:00, în Piața Avram Iancu, și va fi oficiată de un sobor de preoţi. Soția artistului a precizat că Benone Sinulescu va fi înmormântat cu onoruri militare pentru că a primit cea mai înaltă distincție din partea fostului președinte Ion Iliescu, în urmă cu mulți ani.

,,Totul va începe la ora 13.00, în Piaţa Avram Iancu, acolo unde este suficient spaţiu pentru ca oricine doreşte să-l conducă pe ultimul drum să o poată face. Sau să-i aducă un ultim omagiu„, a declarat Elena Sinulescu, soţia lui Benone Sinulescu.

Benone Sinulescu a fost unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România, admirat de milioane de români din țară și din afară. Benone Sinulescu a cântat cu nume de legendă ale scenei folclorice româneşti, precum Maria Tănase, Ioana Radu sau Ion Luican. A fost solistul celor mai importante ansambluri folclorice din ţară, printre care şi Ansamblul Ciocârlia, despre care spune că „este cel mai mare ansamblu de pe planetă“. Împreună cu acesta a susţinut turnee la Moscova, la Kiev, precum şi la muntele Găina, în faţa a peste 150.000 de persoane.

Benone Sinulescu a decedat în urma unei pneumonii, care s-a agravat pe fondul altor probleme de sănătate.

Pe data de 8 iulie, Benone Sinulescu a leșinat în casa de la țară, fiind internat la Spitalul Județean Arad. Ulterior, soția lui a mărturisit că și-a revenit și că, încet-încet, se recuperează.

Acum aproximativ două luni, Benone Sinulescu a fost găsit inconștient în casă. A fost transferat de urgență la spital și încă de atunci cadrele medicale erau rezervate cu privire la starea de sănătate a artistului.

Elena Sinulescu este devastată, mai ales că artistul a încetat din viață la o zi după ce a sărbătorit 40 de ani de căsătorie cu soția sa.

Soția lui Benone Sinulescu: „Fără el viața nu mai e la fel”

„Nu mai sunt om. Ieri (n.r. miercuri) am făcut 40 de ani de la căsătorie, el a murit azi la ora 14:00. A murit acasă, nu a avut covid, a avut pneumonie, i-am cumpărat concentrator de oxigen. Veneau medicii periodic, acasă și avea două femei care s-au ocupat de el și l-au îngrijit așa cum trebuie. Fără el viața nu mai e la fel. Ne-am făcut cavoul la Arad, la cimitir, abia l-am convins să îl facem. M-am gândit că suntem bătrâni”, a declarat Elena Sinulescu, pentru Click!

„Cu operația de carotida nu este că nu am vrut eu să îl operez. Pur și simplu nu s-a putut. Am trimis analizele la toți medicii. Și mi-au spus ca să îl trec pe tratament, să nu îl supun unui risc, că rămânea pe masa de operație”, a mai spus, pentru Click!, Elena Sinulescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe