Brad Pitt și-a prezentat sculpturile într-o primă expoziție de artă, alături de Nick Cave

Brad Pitt și-a prezentat sculpturile într-o primă expoziție de artă, alături de Nick Cave
Sursa: Facebook/Brad Pitt

În cadrul primei expoziții publice de artă a actorului, Brad Pitt și-a dezvăluit sculpturile într-un muzeu de artă de pe malul unui lac din Finlanda, anunță AFP.

Brad Pitt și-a expus sculpturile alături de artistul Thomas Houseago și de cântărețul Nick Cave

Situat în Tampere, al treilea oraș ca mărime din Finlanda, este pentru prima dată când starul american, „în mare parte autodidact”, și-a prezentat sculpturile publicului, a precizat Sara Hilden Art Museum.

Sculpturile lui Pitt au fost dezvăluite sâmbătă chiar de către actor, în cadrul unei expoziții mai ample a artistului britanic Thomas Houseago, alături de o serie de lucrări din ceramică realizate de artistul australian Nick Cave.

„Pentru Nick și pentru mine, aceasta este o lume nouă și e prima dată când pășim în ea.”, a declarat Pitt pentru postul de televiziune finlandez Yle la ceremonia de deschidere.  „Pentru mine, este vorba despre auto-reflecție. Este vorba despre unde am greșit în relațiile mele, unde am călcat strâmb”, a declarat Pitt la vernisaj.

Vizita neașteptată a actorului în vârstă de 58 de ani a luat prin surprindere țara nordică, întrucât implicarea sa în expoziție nu fusese anunțată anterior.

„Acest lucru este interesant și minunat”, a declarat pentru AFP curatorul șef Sarianne Soikkonen.
Pe lângă faptul că va găzdui pentru prima dată sculpturile lui Pitt, expoziția de artă reprezintă debutul expozițional al lui Houseago în țările nordice.

Decizia de a-i include pe prietenii săi Cave și Pitt în expoziția sa a fost influențată de pandemie și de „evenimentele din viața personală a lui Houseago”, a declarat Soikkonen.

Urmăriți B1TV.ro și pe