Când va fi înmormântat Petrică Mîțu Stoian. De ce a decis familia să amâne ceremonia

Când va fi înmormântat Petrică Mîțu Stoian / Foto: Facebook @ Petrica Mitu Stoian Oficial

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață sâmbătă, iar vestea a dus doliu în lumea muzicii populare. Interpretul de muzică populară va fi înmormântat în cursul acestei săptămâni, iar familia a luat o decizie importantă în ceea ce privește ceremonia.

În vârstă de 61 de ani, Petrică Mîțu Stoian a murit în secția de ATI a Spitalului Reșița, acolo unde se afla internat în stare gravă. Deși s-a stins în cursul serii de sâmbătă seara, el va fi înmormântat abia miercuri, 10 noiembrie.

Petrică Mîțu Stoian a fost unul dintre cele mai mari nume de muzica populară românească. Unele dintre cele mai frumoase imagini cu celebrul interpret găsiți în Galeria Foto de AICI!

Când va fi înmormântat Petrică Mîțu Stoian și ce decizie a luat familia

Familia interpretului a decis ca funeraliile să aibă loc în cursul zilei de miercuri. Având în vedere faptul că Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă seara, la Spitalul Reșița, familia nu poate ridica trupul neînsuflețit până luni, notează Cancan.ro.

Conform tradiției, înainte de înmormântare, este alocată o perioadă de trei zile, în care oamenii își iau „adio” de la persoana decedată. Cei dragi sunt așteptați cu lumânări și flori, în cele trei zile de priveghi.

Petrică Mîțu Stoian, probleme grave de sănătate

Interpretul de muzică populară se vindecase de infecția cu SARS-CoV-2, dar suferea de o serie de afecțiuni post COVID. El fusese internat, în stare gravă, la Spitalul de Urgență Reșița, după ce a acuzat stări de rău.

Cântărețul tușea și elimina sânge, iar potrivit medicilor, el ar fi suferit de bronhopneumonie cu stare septică. Petrică Mîțu Stoian fusese vaccinat cu ambele doze.

Recent, cântăreața Steliana Sima a povestit un episod care a șocat-o. Ea s-a revăzut cu Petrică Mițu Stoian cu puțin timp înaintea decesului, moment în care artistul s-ar fi electrocutat de costumul ei național și ar fi început imediat să sângereze. Vedeta a remarcat imediat că starea de sănătate a lui Petrică Mîțu Stoian este una precară.

Urmăriți B1TV.ro și pe